Boek
Nederlands

Gironde : kust tot wijn

Gironde : kust tot wijn

In de reeks:
Bij het horen van de naam Gironde gaat het hart van menig wijnliefhebber sneller kloppen. En terecht: deze streek herbergt de meest fameuze wijnkastelen ter wereld. Maar er is meer, veel meer.

In de rivier Gironde vloeien 2 rivieren samen: de Garonne, waaraan de stad Bordeaux ligt (Bord'eau = de waterkant) en de Dordogne, die uiteindelijk uitmondt in de Golf van Biskaje. Kenmerkend voor
Titel
Gironde : kust tot wijn
Auteur
Mireille Den Hartog
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Edicola Publishers, 2017
159 p. : ill.
ISBN
9789492199911 (paperback)

Besprekingen

De Gironde is het grootste departement van Frankrijk, met als hoofdstad Bordeaux. Met zijn natuurgebieden, zandstranden en vooral wijngaarden behoort het tot een weliswaar verre maar aantrekkelijke vakantiebestemming.De schrijfster (1967) van deze met veel prachtige foto's geïllustreerde gids kent de streek als bewoonster van een tweede huis in de Médoc uit eigen ervaring en praat de lezer met persoonlijke verhalen bij over haar favoriete streek, in hoofdstukken met als thema water, cultureel erfgoed, natuur- en wijngebieden en gastronomie.Met enthousiasme doet ze verslag van proeverijen en neemt ze de lezer mee naar groente- en rommelmarkten. Ze geeft veel praktische informatie met adressen van interessante websites. Een uitnodigende gids met de Gironde in een notendop.