Boek
Nederlands

Wat ik mooi vind

Milja Praagman (auteur)
+1
Wat ik mooi vind
×
Wat ik mooi vind Wat ik mooi vind

Wat ik mooi vind

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
In de kring vertelt de meester over mooie dingen en vraagt hij wat Max mooi vindt. Max kan niets bedenken. Maar onderweg naar huis bedenkt hij van alles: de letter M, mensen in alle kleuren bij de bushalte, paardenogen. Max kan niet wachten om over al dat moois te vertellen! Prentenboek met kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Wat ik mooi vind / tekst en illustraties Milja Praagman
Auteur
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019
[26] p. : ill.
ISBN
9789462913899 (hardback)

Besprekingen

Terwijl de meester op school vertelt wat hij mooi vindt, staart Max uit het raam. Als de meester aan Max vraagt wat híj mooi vindt, kan Max de woorden niet vinden. Maar onderweg naar huis lijkt het ‘alsof er ineens een fontein aan “vind ik moois” in mijn hoofd opspringt’. Prachtig prentenboek over schoonheid en de kunst die te zien. Want schoonheid zit niet alleen in mooie ogen, maar ook in het meteen weten dat iemand je beste vriend is, in de eerste letter van je naam die ook de letter van mama is, in het overwinnen van angst en in nadenken. Een van de voorbeelden is ook de diversiteit van de mensen die op een bus staan te wachten: ‘Als je goed kijkt, zie je dat iedereen gekleurd is.’ Daarmee verwoordt Praagman een van de sterke kanten van haar werk. Los van de verschillende huidskleuren zijn ook de andere kleuren intens. Ze speelt met groot en klein, licht en donker, en het verhaal is mooi rond met de terugkerende afbeelding van de klas. Aan het begin vertelt de meester en kijkt ied…Lees verder

Over Milja Praagman

Milja Praagman (Amsterdam, 3 april 1971) is een Nederlandse illustrator en schrijver van prentenboeken. In 2017 won ze een Zilveren Penseel voor haar prentenboek Omdat ik je zo graag zie. Ze is ook de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018, met als thema 'Vriendschap'.

Praagman studeerde af als grafisch ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost te Breda. Met een startstipendium ging ze aan de slag als zelfstandig ontwerper en illustrator. Ze werkte in het begin veel voor kranten en tijdschriften zoals Okki, Bobo, Hello you en ze maakte animaties voor Sesamstraat. Nadien begon ze prentenboeken te illustreren. In 2005 debuteerde ze met Meneer Po.

Prijzen

  • 2011 - Leespluim voor Nog 100 nachtjes slapen
  • 2013 - Prentenboek van het jaar - Nog 100 nachtjes slapen
  • 2016 - Prentenboek Top Tien - Vergeet mij nietje
  • 2017 - Zilveren Pensee…Lees verder op Wikipedia