Boek
Nederlands

Mijn mama is een prinses

Milja Praagman (auteur)

Mijn mama is een prinses

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Titel
Mijn mama is een prinses
Auteur
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
[18] p. : ill.
ISBN
9789025856212 (hardback)

Besprekingen

Milja Praagman schrijft kinderboeken, creëert illustraties en maakt animaties voor o.a. 'Sesamstraat'. Met Mijn mama is een prinses voegt ze een pareltje toe aan haar palmares. Het boekje is niet het zoveelste zeemzoeterige verhaal over hoe lief, aardig, knap, mooi en super mama is. Ze is het wel allemaal, maar er is gelukkig ook iets wat ze niet goed kan: wakker worden!
Het verhaal is geschreven vanuit het standpunt van het kind. Het ongecompliceerd taalgebruik en de eenvoudig illustraties versterken dit perspectief en zorgen ervoor dat het verhaal heel lieflijk en naturel overkomt. Op de harde kaft herken je al meteen de eigen stijl van de illustratrice. Karakteristieke, ietwat kinderlijk aandoende tekeningen met potlood en waterwerf zetten meteen de toon voor dit prentenboek. Het is een lief, soms zelfs grappig verhaal met hier en daar een knipoog naar een sprookje: papa (dus de prins) komt eraan op een wit paard (het heeft wel zwarte vlekken) en in de verte zie je hun hu…Lees verder
Klein vierkant prentenboekje over een moeder, haar roodharig dochtertje en papa, op wie ze sprekend lijkt. Omdat mama de allerliefste is en zo mooi en zo knap dat ze alles tegelijk kan en omdat ze precies weet op welke zere plek een kusje moet, wil het kleine meisje een schilderij voor haar maken. Wakker worden kan mama niet zo goed en daarom krijgt ze ontbijt op bed met het grote, mooie schilderij erbij, zodat mama zelf kan zien hoe mooi ze is. Lieflijk prentenboekje met een paar regels tekst op elke twee pagina´s die verder helemaal gevuld zijn met zachte gevoelig getekende met aquarel ingeschilderde illustraties. In de wereld waarin het kleine meisje leeft, zijn de takken van de bomen vol bloemetjes en veel verschillende vogeltjes, rijdt papa met haar op een witte schimmel om boodschappen te doen. En mama moet wakker gekust worden als een echte prinses, omdat zij wel eens een beetje moe wordt van alles tegelijk. Heel geschikt voor kleine meisjes en als Moederdag- of kraamcadeau. Va…Lees verder

Over Milja Praagman

Milja Praagman (Amsterdam, 3 april 1971) is een Nederlandse illustrator en schrijver van prentenboeken. In 2017 won ze een Zilveren Penseel voor haar prentenboek Omdat ik je zo graag zie. Ze is ook de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018, met als thema 'Vriendschap'.

Praagman studeerde af als grafisch ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost te Breda. Met een startstipendium ging ze aan de slag als zelfstandig ontwerper en illustrator. Ze werkte in het begin veel voor kranten en tijdschriften zoals Okki, Bobo, Hello you en ze maakte animaties voor Sesamstraat. Nadien begon ze prentenboeken te illustreren. In 2005 debuteerde ze met Meneer Po.

Prijzen

  • 2011 - Leespluim voor Nog 100 nachtjes slapen
  • 2013 - Prentenboek van het jaar - Nog 100 nachtjes slapen
  • 2016 - Prentenboek Top Tien - Vergeet mij nietje
  • 2017 - Zilveren Pensee…Lees verder op Wikipedia