Boek
Nederlands

Beterschap

Milja Praagman (auteur)
+1
Beterschap
×
Beterschap Beterschap
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Muis is op zoek naar Varken en vindt hem ziek in bed. Muis zorgt goed voor haar vriendje. Als Varken weer naar buiten mag, kan hij Muis nergens vinden. Prentenboek met eenvoudige, intens gekleurde illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Ziek zijn
Titel
Beterschap
Auteur
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789058389930 (hardback)

Besprekingen

Muis is op zoek naar Varken, die altijd overal rond loopt maar nu nergens te vinden is. Muis zoekt op allerlei plekken en vindt Varken uiteindelijk met roodgloeiende wangen in bed. Hij is ziek! Gelukkig komen veel van zijn vrienden langs om hem goed te verzorgen. Als Varken beter is, moet hij ineens op zoek naar Muis. Wat is er aan de hand? De fijnzinnige tekeningen in dit prentenboek, steeds over twee pagina’s, zorgen voor een fantastische sfeer. Muis is klein maar schattig. De wereld om Muis heen is veel groter. De tekeningen zijn soms minimaal neergezet. Als varken in bed ligt, is er alleen een raam getekend (met een geheel witte achtergrond), waar je Varken achter ziet liggen. In de tekst zijn af en toe uitroepen rood van kleur, terwijl de rest van de tekst gewoon in het zwart is afgedrukt. Dit maakt de tekst levendiger. Over Muis en Varken verschenen eerder 'Voor jou' en 'vergeet mij nietje'*. Dit heerlijke boek voor peuters en kleuters over ziek zijn, vriendschap en beter worden…Lees verder

Beterschap

Muis zoekt Varken, maar ze kan hem nergens vinden. Varken ligt in zijn bed, hij is ziek. Volgens Uil is het beste medicijn om zo goed mogelijk voor Varken te zorgen. Dat doen Muis en al Varkens vriendjes. Iedereen heeft wel iets leuks en wat aandacht voor Varken. Muis gaat 's avonds bij Varken slapen en de volgende dag is Varken genezen ... Maar Muis is ziek.

Dit boekje gaat over het verzorgen van een zieke vriend. En dat je daar zelf ziek van kan worden, is nu eenmaal een feit. Dit wordt op een vertederende manier verteld en getekend, zodat het al goed te begrijpen is door jonge kleuters. De tekeningen in zachte kleuren zijn heel simpel maar sprekend in hun eenvoud.


Over Milja Praagman

Milja Praagman (Amsterdam, 3 april 1971) is een Nederlandse illustrator en schrijver van prentenboeken. In 2017 won ze een Zilveren Penseel voor haar prentenboek Omdat ik je zo graag zie. Ze is ook de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018, met als thema 'Vriendschap'.

Praagman studeerde af als grafisch ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost te Breda. Met een startstipendium ging ze aan de slag als zelfstandig ontwerper en illustrator. Ze werkte in het begin veel voor kranten en tijdschriften zoals Okki, Bobo, Hello you en ze maakte animaties voor Sesamstraat. Nadien begon ze prentenboeken te illustreren. In 2005 debuteerde ze met Meneer Po.

Prijzen

  • 2011 - Leespluim voor Nog 100 nachtjes slapen
  • 2013 - Prentenboek van het jaar - Nog 100 nachtjes slapen
  • 2016 - Prentenboek Top Tien - Vergeet mij nietje
  • 2017 - Zilveren Pensee…Lees verder op Wikipedia