Boek
Nederlands

Zing mee met Kikker

Max Velthuijs (naar het werk van)
+1
Zing mee met Kikker
×
Zing mee met Kikker Zing mee met Kikker
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kikker en zijn vriendjes nodigen je uit om mee te zingen met acht kinderliedjes. Doe je mee? Van 'Ik zag twee beren broodjes smeren' tot 'Slaap, kindje, slaap'. Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 2 t/m 5 jaar.
Titel
Zing mee met Kikker / naar Max Velthuijs
Naar het werk van
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
[14] p. : ill.
ISBN
9789025883188 (hardback)

Besprekingen

Acht bekende oud-Hollandse kinderliedjes zijn opgehangen aan Kikker en zijn vrienden. Op twee liedjes na is er voor elk liedje een dubbele pagina beschikbaar. Kikker en zijn vrienden leiden de liedjes in met een gesprekje of een vraag. Van 'Ik zag twee beren broodjes smeren' naar 'Hop paardje Hop', 'Alle eendjes zwemmen in het water' en 'Slaap, kindje, slaap'. In dit fraai verzorgde boekje staan bestaande kleurenillustraties uit het werk van Max Velthuijs. Dat zal kinderen en hun ouders zeker aanspreken. Het omslag heeft ronde uitsnijdingen en is door de afgeronde hoeken geschikt voor kinderen vanaf ca. 2 jaar om zelf te bekijken. Het boekje kan al vanaf jongere leeftijd gebruikt worden om samen uit te zingen, en het is ook voor oudere kinderen leuk. Op de omslag staan Kikker, Eend en Varkentje te zingen. Hardkartonnen prentenboekje met liedjes en kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 2 t/m 5 jaar.

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff voor Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame.

Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Bijna tien jaar later won hij in 1971 een internationale prijs, een Gouden Plaque op de Biennial of Illustrations Bratislava voor het prentenboek De jongen en de vis. Met zijn vroegere werk won hij in Nederland ook twee keer een Gouden Penseel voor de prentenboeken Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het gelukLees verder op Wikipedia