Boek
Nederlands

Kikker is mijn vriendje : knisperboekje

Max Velthuijs (illustrator)
+1
Kikker is mijn vriendje : knisperboekje
×
Kikker is mijn vriendje : knisperboekje Kikker is mijn vriendje : knisperboekje

Kikker is mijn vriendje : knisperboekje

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kikker zit op de rug van Eend, terwijl Eend aan het zwemmen is. Varkentje loopt met een mand met appels op haar rug. Klein, stoffen, tekstloos prentenboekje met eenvoudige, zwartomlijnde, felgekleurde illustraties en knisperpagina's. Vanaf ca. 3 maanden.
Onderwerp
Dieren
Titel
Kikker is mijn vriendje : knisperboekje
Illustrator
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2018
[8] p. : ill.
ISBN
9789025874681 (paperback)

Besprekingen

Dun, vierkant stoffen boekje waarvan alle vier de bladen een knisper-element bevatten. Centraal staat Kikker, die te zien is tijdens verschillende activiteiten met zijn vriendjes Eend, Beertje, Varkentje, Rat en Haas, als appels plukken en vissen. Haas leest een boekje! Bij de meeste situaties is er tussen de linker- en rechterpagina een verband, wat uitnodigt tot praten bij de plaatjes. Er is geen tekst. Door het knisper-element en de frisse kleuren leent het boekje zich vooral tot zelf ontdekken. De bekende, dun zwart omlijnde figuren zijn groot afgebeeld, afwisselend met en zonder gekleurde achtergrond. Eerder verschenen als 'Kraken met Kikker en zijn vriendjes'. Aantrekkelijk boekje voor baby’s vanaf ca. 3 maanden.

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia