Boek
Nederlands

Kikker gaat zwemmen

Max Velthuijs (auteur)
+1
Kikker gaat zwemmen
×
Kikker gaat zwemmen Kikker gaat zwemmen

Kikker gaat zwemmen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kikker boft dat hij zo goed kan zwemmen. Maar dat geldt niet voor al zijn vriendjes. Haas is bang voor water en kan niet zwemmen. Maar dat wil Kikker hem maar al te graag leren. Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Zwemmen
Extra onderwerp
kikkers, prentenboeken
Titel
Kikker gaat zwemmen
Auteur
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2019
[14] p. : ill.
ISBN
9789025877569 (hardback)

Besprekingen

Het is soms best handig om een kikker te zijn, want dat betekent dat je goed kunt zwemmen. Dat geldt natuurlijk ook voor Eend. Het is heerlijk weer en iedereen wil bij het water zijn. Varkentje en Haas maken een boottochtje. Dan valt Haas overboord. Hij kan niet zwemmen, want bij blijkt bang te zijn voor water. Alle vriendjes werken samen om Haas te leren zwemmen en hem van zijn angst te bevrijden. Vierkant prentenboek met glanzende, hardkartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken; deel uit een serie kartonboekjes waarin vriendschap en samen plezier maken centraal staan. Met de overbekende kleurige maar eenvoudige tekeningen van Max Velthuijs over dubbele pagina's. De in warme en heldere kleuren geschilderde illustraties behoeven nauwelijks nog uitleg of aanbeveling. Per dubbele pagina een paar regels tekst, in een schreefloze letter. Een bekende Velthuijs-uitgave in een vorm die voor iets jongere kinderen bestemd is dan die van de reguliere boeken. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia