Boek
Nederlands

Kikker en de stoelendans

Max Velthuijs (naar het werk van)
+1
Kikker en de stoelendans
×
Kikker en de stoelendans Kikker en de stoelendans

Kikker en de stoelendans

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kikker en zijn vriendjes willen buiten picknicken. Als het begint te onweren besluiten ze binnen te blijven. Voordat ze aan de picknick beginnen, doen ze een stoelendans. Prentenboek in oblong met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Picknicken, Spelen
Titel
Kikker en de stoelendans / naar Max Velthuijs
Naar het werk van
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
[25] p. : ill.
ISBN
9789025856045 (hardback)

Besprekingen

Kikker en zijn vriendjes maken een mand met lekkere dingen klaar, omdat ze willen gaan picknicken. Als het gaat onweren besluiten ze binnen te blijven. Vrolijk prentenboek met de bekende dierenvrienden: Kikker, Beertje, Eend, Varkentje en Rat. Sinds kerst 2008 is bij het televisieprogramma KRO Kindertijd de animatieserie 'Kikker & Vriendjes' te zien. De serie is gebaseerd op een idee van de in 2005 overleden schrijver/illustrator van Kikker, Max Velthuijs. De prentenboeken in oblong zijn weer gebaseerd op deze animatieserie. Dit is het zevende deel in de serie. Het verhaal is herkenbaar en eenvoudig. De tekst onder de tekeningen is simpel en prettig voor te lezen. De tekeningen in frisse kleuren zijn, in verhouding met de tekeningen uit de oorspronkelijke Kikkerboeken, vlak. Dat komt doordat zij zijn gebaseerd op de animatieserie. Voor enthousiaste Kikkerfans zal dit geen bezwaar zijn. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia