Boek
Nederlands

Kinderen van ver

Martine Letterie (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
Samuel, Tamar, Azad en Fatima zijn doodgewone kinderen. Tot er oorlog uitbreekt en ze alles moeten achterlaten. Op waarheid gebaseerde verhalen. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Kinderen van ver
Auteur
Martine Letterie
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
119 p. : ill.
ISBN
9789025884147 (hardback)

Besprekingen

Een boek gebaseerd op de verhalen van kinderen die uit Syrië en Afghanistan naar Nederland gevlucht zijn.Samuel, Tamar, Azad en Fatima zijn doodgewone kinderen. Tot er oorlog uitbreekt en ze alles en iedereen die ze kennen moeten achterlaten, op zoek naar een plek waar ze veilig zijn. In vriendelijke, meevoerende stijl geschreven. Met sfeervolle gekleurde illustraties. Martine Letterie (Amsterdam, 1958) is een alom bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef meer dan zestig boeken. Ze won eerder de prestigieuze Zilveren Griffel. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Over Martine Letterie

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Joke Schut

Martine Letterie (Amsterdam, 12 december 1958) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Martine Letterie groeide op in Voorburg. Haar vader is beeldhouwer Frank Letterie. Na de middelbare school studeerde ze Nederlands in Utrecht. In 1985 studeerde ze af met als hoofdvak Middelnederlandse letterkunde. Na haar studie was ze twaalf en een half jaar lerares Nederlands in Zutphen en Doetinchem op verschillende schooltypen. Ze gaf les aan een mavo, havo, vwo, MEAO en de laatste vier jaar aan een PABO. Daarnaast schreef ze veel schoolboeken en werkt ze mee aan Tikker en Bumper, tijdschriften over jeugdliteratuur.

Van 1991 tot 1993 was ze lid van de Griffeljury. In 1996 verscheen haar eerste kinderboek. En in 1997 stopte Letterie met lesgeven om zich volledig op het schrijven te richten. Ze schrijft voornamelijk historische kinderboeken, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. De serie boeken i…Lees verder op Wikipedia

Suggesties