Boek
Nederlands

Er was eens een prins en die wou een prinses : zeven sprookjes op rijm

Martine Bijl (auteur), Noëlle Smit (illustrator)
+1
Er was eens een prins en die wou een prinses : zeven sprookjes op rijm
×
Er was eens een prins en die wou een prinses : zeven sprookjes op rijm Er was eens een prins en die wou een prinses : zeven sprookjes op rijm

Er was eens een prins en die wou een prinses : zeven sprookjes op rijm

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Zeven bekende sprookjes van Grimm, Andersen en Perrault worden met een moderne twist naverteld op rijm. Met paginagrote, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.
Titel
Er was eens een prins en die wou een prinses : zeven sprookjes op rijm
Auteur
Martine Bijl 1948-2019
Illustrator
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Editie
4
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2015
48 p. : ill. + cd
ISBN
9789025761295 (hardback)

Besprekingen

In deze bundeling is een selectie opgenomen van zeven van de tien sprookjes, die eerder verschenen in de uitgaven ‘Er was eens...; Sprookjes op rijm’ en ‘Lang geleden…: Sprookjes op rijm’* (Blue in Green, 2011). Vier van de zeven sprookjes zijn van Hans Christian Andersen, namelijk De prinses op de erwt, De nachtegaal, Het lelijke eendje en De nieuwe kleren van de keizer. Twee sprookjes zijn van de Gebr. Grimm (De wolf en de zeven geitjes en De gouden bal), en een van Charles Perrault (De gelaarsde kat). De teksten, die op rijm zijn gezet, beslaan drie tot tien pagina's. De rijmschema's variëren van eenvoudig (abab) tot wat ingewikkelder. Ze zijn prettig om voor te lezen. Het zijn moderne verhalen, zonder het karakter van de sprookjes geweld aan te doen. Illustraties over een of twee illustraties in vrolijke kleuren illustreren de sprookjes. Met name deze illustraties geven het boek een prachtige uitstraling: ze zijn origineel, uitgevoerd met ecoline in een eigen, herkenbare stijl. De…Lees verder

Er was eens een prins en die wou een prinses

In dit boek vind je zeven bekende sprookjes van de Gebroeders Grimm, Hans Christian Andersen en Charles Perrault maar met een moderne twist naverteld op rijm, zoals 'De wolf en de zeven geitjes', 'Het lelijke eendje' en 'De gelaarsde kat'.

De sprookjes in dit boek zijn eerder verschenen in 'Er was eens ...' en 'Lang geleden ...' in de serie 'Sprookjes op rijm' van Douwe Egberts. De teksten op rijm lezen vlot. De sprookjes zijn in een modern jasje gegoten terwijl ze goed herkenbaar blijven. Ze variëren in lengte van vier tot tien pagina’s.

Het meest opvallend zijn de vrolijk ingekleurde illustraties over een tot twee pagina’s. Het zijn fantasierijke schilderijtjes met grappige details.

Onderaan de inhoudstafel van het boek vind je een QR-code. Als je deze code scant met je smartphone dan kom je uit op een webpagina waar de auteur twee sprookjes voorleest: www.gottmer.nl./gottmer/blog/er-was-eens-een-prins-en-die-wou-een-prins…. Het gaat om 'De nieuw…Lees verder

Over Martine Bijl

Martine Catharina Maria Bijl (Amsterdam, 19 maart 1948 – Maarssen, 30 mei 2019) was een Nederlandse zangeres, actrice, schrijfster, presentatrice en cabaretière.

Biografie

Bijl acteerde, presenteerde, zong, schreef, vertaalde musicals en televisiecomedy's, was veelvuldig te zien als panellid in tv-programma's en trad op in theaters met haar personalityshows. Ze schreef en illustreerde verhalen voor kinderen. Ook was ze producer van een serie grammofoonplaten met verhalen van Walt Disney.

Chansonnière

Ze werd in 1965 op haar zeventiende als zangeres ontdekt door radio-dj Ben Levi – vooral bekend om het draaien van chansons in zijn radioprogramma Met Franse slag – doordat een vriend van hem Bijl had horen zingen op een feest van haar school, het Spinoza Lyceum in Amsterdam. Levi bracht haar in contact met manager Evan Durlacher, die haar eer…Lees verder op Wikipedia