Makkelijk lezen
Nederlands

Puks pizza en pudding paleis

Marte Jongbloed (auteur), Heleen Brulot (illustrator)
+1
Puks pizza en pudding paleis
×
Puks pizza en pudding paleis Puks pizza en pudding paleis
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In het pizza- en puddingrestaurant van Puks ouders komen steeds minder klanten. Komt dat door de gekke recepten van Puks moeder? Dan wil de bank het restaurant verkopen. Puk verzint met haar vrienden Rohan en Samier een reddingsplan. AVI-E5. Vanaf ca. 10 jaar.
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
Puks pizza en pudding paleis
Auteur
Marte Jongbloed
Illustrator
Heleen Brulot
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
54 p. : ill.
ISBN
9789048737611 (hardback)

Besprekingen

De ouders van Puk hebben een pizza- en puddingrestaurant. Puks moeder maakt heel bijzondere maar niet al te lekkere pizza’s en puddingen, waardoor er steeds minder klanten komen. Eigenlijk is hun vriend, chauffeur Samier, nog de enige klant. De bank besluit het restaurant binnenkort te verkopen aan Freeks Friet. Maar dan bedenkt Samier samen met Puk en haar vriendje Rohan een plan om het restaurant te redden. Humoristisch verhaal in de serie ‘Zoeklicht dyslexie’*, bedoeld voor kinderen vanaf groep 6 met dyslexie of een ander leesprobleem. De toegankelijke tekst is overzichtelijk afgedrukt met veel witregels en een ruime bladspiegel. Korte enkelvoudige zinnen, elke zin op een nieuwe regel. Moeilijke woorden staan in een andere kleur en worden via een tekening op het schutblad uitgelegd, waar twee uitvouwbare flappen aan zitten die naast de tekst kunnen worden gehouden. Achterin tips voor een groepsgesprek. De grappige kleurentekeningen passen goed bij het verhaal. AVI-E5. Vanaf ca. 10 …Lees verder

Over Marte Jongbloed

Marte Jongbloed (Amsterdam, 9 april 1970) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Loopbaan

Na het VWO ging Jongbloed naar de Toneelacademie in Maastricht. Daar studeerde ze in 1994 af als docent drama/regisseur. Daarna heeft ze gewerkt als actrice, regisseur en docent bij verschillende gezelschappen en organisaties. In 2010 is ze cum laude afgestudeerd aan de Pabo Inholland Den Haag. (opleiding tot basisschoolleerkracht).

Jongbloed werkt parttime als docent drama op een internationale school. (drama teacher-Middle Years Program). Daarnaast schrijft ze toneelteksten en jeugdboeken.

Privé

Marte Jongbloed is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Met haar gezin heeft ze, in verband met het werk van haar man, enkele jaren in Jemen gewoond. Daar heeft ze lesgegeven op de internationale school in Sanaa.

Prijzen

Met…Lees verder op Wikipedia