Boek
Nederlands

Dag meneer, hebt u een hond?

Marjet Huiberts (auteur), Iris Deppe (illustrator)
+1
Dag meneer, hebt u een hond?
×
Dag meneer, hebt u een hond? Dag meneer, hebt u een hond?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Mik gaat naar de dierenwinkel om een huisdier uit te zoeken. Een hond is er niet, maar wel allerlei andere dieren, die graag met Mik mee willen. Prentenboek met frisse, zachtgekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Dag meneer, hebt u een hond?
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Iris Deppe
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2015
[32] p. : ill.
ISBN
9789025759872 (hardback)

Besprekingen

De kleine jongen Mik mag een huisdier en gaat naar de dierenwinkel. Hij wil graag een hond, maar die hebben ze helaas niet. Daarom gaat Mik in de winkel op zoek naar een ander dier. Op alle dieren heeft hij wel iets tegen, tot hij een dier vindt dat helemaal naar zijn zin is. Het blijkt zelfs aan de lijn te kunnen lopen als een hond. Lief prentenboek over het kopen van een huisdier. De Zilveren Griffel-winnares en de illustratrice maakten samen al eerder ‘We hebben er een geitje bij!’* waarin Mik de dieren van een kinderboerderij bezoekt. Het grote prentenboek bevat pastelkleurige krijtachtige illustraties over twee aangrenzende pagina’s. Er is van alles op te zien, maar soms is er zo weinig contrast dat het geheel wat vlak wordt. De verkoper is erg leuk getypeerd. In de illustraties staan steeds groepjes van twee regels eenvoudige tekst op rijm, die zich goed laten voorlezen. Leuk voor de doelgroep is het herhalingselement wanneer de verschillende dieren zichzelf achtereenvolgens aan…Lees verder

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia