Boek
Nederlands

Aadje Piraatje kan al rekenen : doe je mee?

Marjet Huiberts (auteur), Sieb Posthuma (illustrator)
+1
Aadje Piraatje kan al rekenen : doe je mee?
×
Aadje Piraatje kan al rekenen : doe je mee? Aadje Piraatje kan al rekenen : doe je mee?

Aadje Piraatje kan al rekenen : doe je mee?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Aadje Piraatje leert rekenen. Hij telt de meeuwen in de sneeuw en ook hun poten, hij telt de scheten van Stille Cornelis en alle piraten zonder haar. Aadje is een rekenheld, want hij kan al echte sommen maken. Oblong prentenboek met grappige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Tellen, Wiskunde
Titel
Aadje Piraatje kan al rekenen : doe je mee?
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Sieb Posthuma
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789025768836 (hardback)

Besprekingen

Aadje Piraatje vaart over de wereldzeeën op het piratenschip van zijn vader. Hij gaat niet naar school, maar met negen piraten en twaalf meeuwen aan boord leert hij vanzelf rekenen. Oblong prentenboek waarin de lezer wordt uitgenodigd om mee te tellen met het bekende piraatje met de rode haren, rode doek, streepjestrui en grijze broek: van piratenscheten tot meeuwenpoten. Op de linkerpagina’s wordt in rijm opgeteld naar twaalf. Op de rechterpagina’s staan, eveneens op rijm, humoristische rekenvragen die een oplettende lezer kan beantwoorden door goed naar de illustraties van wisselend formaat te kijken. Achterin staan de antwoorden vermeld. De tekeningen van de in 2014 overleden illustrator zijn overgenomen uit eerder verschenen boeken over hetzelfde personage. Tekst en illustraties vormen niettemin een mooi geheel. Vrolijk prentenboek dat dankzij de grappige opdrachtjes zeer geschikt is om samen te lezen. Verzorgde uitgave met zwarte schutbladen. Eerder verscheen de vergelijkbare uit…Lees verder

Aadje Piraatje kan al rekenen

In dit rekenboek neemt Aadje Piraatje je op sleeptouw langs allerhande rekenoefeningen: tellen, vermenigvuldigen, optellen, aftrekken en zelfs een grafiek tekenen. Elke pagina nodigt daarbij ook uit om begrippen als meer, minder, evenveel, langst en gemiddeld te leren kennen. De oplossing staat grotendeels in de tekstballon op elke pagina, de ontbrekende resultaten vind je achteraan.De humor van de kleine piraat maakt dat je door de bladzijden dartelt en rekenen dus een feest wordt: zo houdt Aadje een grafiek bij van scheten, of stelt hij voor alle piraten in het water te laten vallen wanneer je eigenlijk 5 – 1 moet uitrekenen: “Weg met het hele spul! Vijf min vijf is nul.” Dit is onmiskenbaar een vrolijke manier om met rekenen om te gaan, met een tekst op rijm om het tempo erin te houden. Tegelijk ruikt het wat naar uitmelken natuurlijk, om illustraties uit drie prentenboeken van de overleden Sieb Posthuma te mixen tot een werkboekje.


Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia