Boek
Nederlands

Aadje Piraatje kan al lezen

Marjet Huiberts (auteur), Sieb Posthuma (illustrator)
+1
Aadje Piraatje kan al lezen
×
Aadje Piraatje kan al lezen Aadje Piraatje kan al lezen
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Vader Piraat vindt het tijd dat Aadje Piraatje leert lezen. Maar gaat dat wel lukken met al die woeste piraten aan boord? Oblong prentenboek met grappige kleurenillustraties en tekst op rijm, ook samenleesverhalen. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Aadje Piraatje kan al lezen
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Sieb Posthuma
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2016
[36] p. : ill.
ISBN
9789025760830 (hardback)

Besprekingen

Aadje Piraatje is bekend door zijn prentenboeken, waarvan het eerste deel werd bekroond met zowel een Zilveren Griffel (tekst) als een Vlag en Wimpel (illustraties). Nu zijn er AVI-verhaaltjes over dit piraatje. Allereerst is er een samenleesverhaal op rijm, waarbij de in rood gedrukte tekst gericht is op de beginnende lezers. Dit verhaal verscheen onder de titel Leesles in 'Aadje Piraatje viert feest' (2014). Daarna volgen zeven verhaaltjes op niveau AVI-Start met alleen eenlettergrepige woorden. Geen hoofdletters, wel interpunctie. Duolezen is mogelijk door de getekende gezichtjes voor de tekst. In de dynamische en speelse illustraties, die het predicaat schitterend verdienen, staan losse woorden gedrukt, al dan niet terugkomend in de tekst. Leuk als zoek- en aanwijselement. De illustraties komen uit de diverse Aadje Piraatje-boeken en een tijdschrift. De uitgave is net als de prentenboeken uitgevoerd in oblong formaat, zij het iets kleiner. Dit AVI-zelfleesboek/prentenboek houdt he…Lees verder

Aadje Piraatje kan al lezen

Aadje vaart samen met zijn vader over de zeven zeeën en kan dus niet naar school. Daarom krijgt hij les van zijn vader op de boot. De andere piraten verstoren de les voortdurend met hun grapjes. Gelukkig is Aadje een wonderkind en kan hij alles al.

Een grappig boekje met korte verhaaltjes over Aadje Piraatje. Het eerste verhaal is een mee-leesverhaal op rijm, de volgende verhalen zijn geschreven op AVI-start-niveau. Ideaal dus voor de prille lezers. Leuk is ook dat in de illustraties mkm-woordjes gedrukt staan. Zo kunnen de jonge lezertjes al eens uitpakken met hun kunst van het lezen. De illustraties vind ik geweldig leuk. Ik hou erg van deze tekenstijl: geen overdaad aan kleuren en een tikje retro.

Een leuk hebbeding voor de liefhebbers van Aadje.


Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia