Boek
Nederlands

Aadje Piraatje in gevaar

Marjet Huiberts (auteur), Sieb Posthuma (illustrator)
+1
Aadje Piraatje in gevaar
×
Aadje Piraatje in gevaar Aadje Piraatje in gevaar
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Vijf vrolijke verhalen over Aadje Piraatje die bij zijn vader op een piratenschip woont: o.a. over de kapper, ziek zijn en een schat. Prentenboek in oblong formaat met illustraties in rustige kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Titel
Aadje Piraatje in gevaar
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Sieb Posthuma
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2012
[44] p. : ill.
ISBN
9789025751050 (hardback)

Besprekingen

Als alle piraten zich kaal hebben geschoren, zegt Aadje Piraatje dat hij zijn haren lekker lang laat en er alleen een scheiding in aanbrengt. En als iedereen een beetje ziek is, kan alleen een ‘drankje dat stonk als de hel’ helpen. Bij het zoeken naar een schat wordt Aadje Piraatje op het strand bedolven en is hij de ‘schat’ als hij uit het zand kruipt. En een zusje is een beetje moeilijk te verwerkelijken op een piratenschip met alleen mannen. Dit prentenboek in oblong formaat bevat vijf verhalen rondom belevenissen van Aadje Piraatje, die bij zijn vader op een piratenschip woont. De tekst laat zich erg goed voorlezen, mede dankzij het goed volgehouden, ritmische en nergens gekunstelde rijmschema abcb. Het verhaal kent ook de nodige situationele humor, en in combinatie met veel grappige taalvondsten is het een genot om voor te lezen. De schitterende kleurenillustraties geven een extra dimensie aan het verhaal, door allerlei details toe te voegen. Door slechts enkele kleuren (rood en …Lees verder

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia