Boek
Nederlands

Net als de vogels

Maria Van Eeden (auteur), Alice Hoogstad (illustrator)
+1
Net als de vogels
×
Net als de vogels Net als de vogels
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Minna wil kost wat kost kunnen vliegen. De anderen lachen haar uit, maar Minna blijft oefenen. Prentvertelling met kleurrijke, dynamische illustraties en veel tekst. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
fantaseren, prentenboeken
Titel
Net als de vogels
Auteur
Maria Van Eeden
Illustrator
Alice Hoogstad
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789025851156

Besprekingen

Minna wil kost wat kost kunnen vliegen "net als de vogels." Haar ouders en zussen lachen haar uit als ze aan het oefenen is. Een visser en later ook een man met groene haren adviseren haar om bovenop een spiegel te gaan staan. En dan voltrekt zich het wonder: ze kan vliegen! Fantasierijk, wensvervullend prentenboek met sfeervolle, kleurrijke, dynamische illustraties, uitgevoerd in gemengde technieken. Het gehanteerde vogelvluchtperspectief verhoogt de betrokkenheid van de "lezer." Jammer zijn de afgebeelde schoenen; Minna oefent aan het strand op blote voeten. Er is relatief veel tekst; deze laat zich goed voorlezen. De schrijfstijl is gemoedelijk en beeldend met aandacht voor zintuiglijke waarnemingen. Fijn kijk- en benoemboek met inbeeldingsmogelijkheden. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Net als de vogels

Minna is een heel gewoon meisje, met ouders en twee zussen ... Maar één ding is wel apart: ze wil zo graag kunnen vliegen. Minna wil het zo graag dat ze bijna aan niets anders meer kan denken. Haar zussen lachen haar erom uit en haar moeder probeert het uit haar hoofd te praten. Dan ontmoet Minna achtereenvolgens een aantal mensen die haar beter begrijpen en haar tips geven om te leren vliegen. Uiteindelijk vindt ze haar eigen manier om te vliegen. Het verhaal kwam me nogal gekunsteld over. De mensen die Minna het meest na staan, begrijpen haar helemaal niet. Wildvreemden zien ineens wél in wat haar drijfveren zijn. De schrijfster slaagt er mijn inziens niet in om op de lezer over te brengen wat ze wil vertellen. Gelukkig zijn de illustraties van die aard dat ze je nieuwsgierigheid opwekken als je het boek ziet liggen. Ze zijn kleurrijk en vaak vanuit een verrassend perspectief geschilderd. Toch kan ook de illustrator van dit boek die finesse niet in alle illustraties volhouden en dat…Lees verder

Suggesties