Boek
Nederlands

Niels wil graag groot zijn

Marcus Pfister (auteur)
+1
Niels wil graag groot zijn
×
Niels wil graag groot zijn Niels wil graag groot zijn

Niels wil graag groot zijn

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Nijlpaardje Niels wil graag net zo groot zijn als zijn vader. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Opgroeien
Titel
Niels wil graag groot zijn
Auteur
Marcus Pfister
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Wenn du mal groß bist, Nils!
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: De Vier Windstreken, © 2009
[28] p. : ill.
ISBN
9789051160666 (hardback)

Besprekingen

Met dit uit het Duits vertaalde boek breit De Vier Windstreken een vervolg aan de voorlopig tweedelige prentenboekenreeks over het opgroeiende nijlpaardje Niels. Marcus Pfister is de literaire vader van de bekende reeks over 'de mooiste vis van de zee', waarvan al drie miljoen exemplaren in dertig talen over de toonbank gingen. Hoewel Niels wil graag groot zijn best een vertederend prentenboekje is, zal het wellicht nooit een kaskraker van dat formaat worden.

Niels is een klein nijlpaard dat dolgraag dezelfde dingen wil doen als zijn vader: koffie drinken, de krant lezen, zich scheren... Papa Hippo vindt echter dat Niels daar nog te klein voor is: "Later, als je groot bent, Niels." Niels besluit dan maar met zijn treintje te gaan spelen. Wanneer zijn vader vraagt of hij mee mag spelen, vindt Niels dit maar niks. Daarvoor is papa toch veel te oud. Gaandeweg ondervinden Niels en papa Hippo echter dat het bij het spelen niet uitmaakt hoe groot of hoe oud je bent.

De…Lees verder
Het nijlpaardje Niels wil graag alles wat papa Hippo ook mag. Hij hoort van papa echter keer op keer dat hij daar te klein voor is: koffie drinken, scheren, krant lezen, fietsen, koken, etc. Hoe leuk papa het ook steeds oplost, Niels vindt er niets aan. Als hij met zijn trein gaat spelen, wil papa ook meedoen. Nu is Niels aan de beurt om te zeggen dat het niet kan. Van de auteur van 'De mooiste vis van de zee'. De figuren in de mooi ingekleurde illustraties zijn eenvoudig getekend en hebben een stevige zwarte belijning. De prenten zijn heel anders van stijl dan het eerdere werk van de auteur/illustrator: veel strakker, met grotere kleurvlakken en minder details. Iedere dubbele pagina heeft een paginagrote en een kleinere illustratie en vijf tot acht regels duidelijk gedrukte tekst in een schreefloze letter. De spanning wordt door het zich herhalende karakter van de tekst goed opgebouwd. Het slot van het verhaal is warm en geeft het diepgang. Heel leuk prentenboek met een stevige kwali…Lees verder

Niels wil graag groot zijn

Niels, het kleine nijlpaard, wil alles doen zoals zijn vader: koffie drinken, de krant lezen, zich scheren, fietsen, een eigen pinpas hebben, koken. Het antwoord van papa luidt onveranderlijk: Later als je groot bent. Het is echter nooit een botte weigering, hij geeft Niels altijd een alternatief. Dat neemt niet weg dat Niels van dat ene zinnetje zijn buik vol heeft. Als papa mee wil spelen met zijn trein zegt Niels: Sorry, daar ben je jammer genoeg te groot voor. Maar dan bedenkt hij dat tussen papa's poten een mooie tunnel zit voor zijn trein en dat hij een machinist nodig heeft. Nu zijn ze allebei precies groot genoeg. Een leuk, herkenbaar verhaaltje met grappige illustraties.

Suggesties