Boek
Nederlands

Hiep, hiep, hoera voor Niels!

Marcus Pfister (auteur)

Hiep, hiep, hoera voor Niels!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Nijlpaardje Niels is jarig. Hij wordt vier jaar en dat moet uitgebreid gevierd worden met cadeautjes, taart en vriendjes. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
Hiep, hiep, hoera voor Niels!
Auteur
Marcus Pfister
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Happy Birthday, Nils!
Editie
1
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789051161304 (hardback)

Besprekingen

Niels is een nijlpaard – of nee: Niels is een ontzettend leuk kind van vier jaar, met een nijlpaardkop. Hij woont in een doodgewoon huis en zijn vriendjes zijn een krokodil, een beer en een neushoorn. Ook papa is zijn beste vriend, want Niels heeft een papa die taarten bakt en een fijn verjaardagsfeest voor hem organiseert.
Hiep, hiep, hoera voor Niels is dus een doodgewoon en erg herkenbaar verhaal, maar toch een tikkeltje bijzonder, want dieren hebben een extraatje. Een papa die alles voor zijn rekening neemt zie je dan wel in heel wat gezinnen, maar in boeken zijn ze er nog steeds niet vaak genoeg. Al van bij de eerste zin: ‘Gefeliciteerd, lieve Niels!’ zit je in het verhaal. Via dialogen en concrete acties mag je als lezer meekijken en meevieren met de kleine Niels. Het is een lief en teder verhaal met enkele elementen die spanning opwekken, maar vervelen doet het op geen enkel moment.
Dit verhaal richt zich, juist door de herkenbare elementen, vooral tot de jongs…Lees verder
Het nijlpaardje Niels is jarig en dat moet natuurlijk gevierd worden. Samen met zijn vader wordt het huis versierd, een taart gebakken en volgt een vrolijk verjaardagsfeestje met zijn drie vriendjes: krokodil Alex, neushoorn Hanna en beer Benny. Waar heeft papa zijn cadeau voor Niels neergelegd? Dit herkenbare onderwerp wordt op hartverwarmende wijze uigebeeld in paginagrote (en enkele kleinere) prenten, die met een zwarte stift fors zijn getekend en helder zijn ingekleurd met telkens dezelfde bloemmotieven op tafelkleden, muren, deuren en de kleding. De platen bevatten alleen essentiële details. De dieren vertonen veel actie en hebben grappige gezichtsuitdrukkingen. De tekst, gedrukt in een duidelijke, zwarte, schreefloze letter tegen een witte achtergrond, bevat humor en herhaling als Niels steeds vraagt "Krijg ik nu mijn cadeautje?" Mooi uitgegeven prentenboek in de serie over Niels, waarin eerder verschenen 'Niels wil nog niet slapen' en Niels wil graag groot zijn'*. Vanaf ca. 4 j…Lees verder

Suggesties