Boek
Nederlands

Een gevaarlijke tocht : een dinosaurus-avontuur

Marcus Pfister (auteur)
+1
Een gevaarlijke tocht : een dinosaurus-avontuur
×
Een gevaarlijke tocht : een dinosaurus-avontuur Een gevaarlijke tocht : een dinosaurus-avontuur

Een gevaarlijke tocht : een dinosaurus-avontuur

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een jonge dinosaurus met glanzende rugplaten gaat samen met zijn zus op zoek naar een veilige plek om te spelen. Prentenboek met paginagrote illustraties in zachte tinten. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dinosaurussen
Titel
Een gevaarlijke tocht : een dinosaurus-avontuur
Auteur
Marcus Pfister
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der kleine Dino
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Vier Windstreken, 2009
[11] p. : ill.
Aantekening
Kartoneditie
ISBN
9789051160642

Besprekingen

Op de cover van het kleine kartonboek Een gevaarlijke tocht valt de glimmende rugkam van een kleine dinosaurus meteen op. Deze dino ziet er alleraardigst uit en kijkt met zachte ogen de wereld in. Kleuters worden hierdoor ongetwijfeld aangesproken. Dit prentenboek telt 13 bladzijden met daarop veel tekst. Dat is een beetje in tegenspraak met de uitvoering van het boek, want een stevig kartonboek richt zich meestal tot peuters en jonge kleuters, die niet altijd even zachtaardig met boeken omgaat, en voor wie tekst niet de hoofdzaak is.
Het boek schetst het leven in een tijd dat er nog geen mensen waren. Het opent met een prent van een glinsterend ei in een eerder somber uitziend nest van een maiosaurus en vertelt dat mama maiosaurus dit glinsterende ei warm houdt samen met haar eigen ei. De hele maiosaurusgemeenschap is erg benieuwd naar de inhoud van het glimmende ei. Het blijkt een kleine dino te zijn met een glimmende rugkam, die al snel vriendschap sluit met Maia, het mai…Lees verder
In het nest van een Maiasaurus ligt een eigen, dof ei en een vreemd, glinsterend ei. Als beide eieren uitkomen zijn er een Maiasaurusmeisje en dinojongetje met glinsterende kam op zijn rug geboren. Ze gaan samen op zoek naar een veilige plek om te spelen. Onderweg komen ze voor verrassingen te staan. Zo liggen ze tegen een rotsblok dat een dinosaurus blijkt te zijn. Verhaal voor kleuters dat het vooral moet hebben van de zilverkleurige kam van de dino. Hiermee kan hij vijanden verblinden zodat die geen gevaar meer vormen. De paginagrote tekeningen zijn uitgevoerd met veel blauw- en groentinten in aquarel. Het zilver komt in hologramtechniek op elke bladzijde terug. Er zijn verschillende soorten dino's getekend, maar niet benoemd. Het kleine prentenboek, een herdruk van een uitgave uit 1994, is stevig uitgevoerd met hardkartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken. De tekst, gedrukt in duidelijke schreefloze letter, laat zich goed voorlezen aan kleuters. Vanaf ca. 4 jaar.

Een gevaarlijke tocht

Op een dag ontdekt mama Maiasaurus een vreemd ei in haar nest. Hoewel ze het wat vreemd vindt, zorgt ze er toch goed voor. Al gauw komen de eieren uit. Uit het ene komt een Maiasaurusmeisje en uit het andere komt een dinojongetje met een prachtige, glinsterende kam op zijn rug. Ze noemt hen Maia en Dino. De kleintjes groeien samen op en gaan op zoek naar een leuke plaats om te spelen. Dat valt niet mee want het dal zit vol valkuilen en gevaarlijke dino’s. Dino gebruikt zijn glinsterende kam om hun aanvallers te verblinden. Na heel wat avonturen vinden ze een grot waarin ze veilig kunnen spelen. Ze halen de rest van de kudde en gaan in de grot wonen. Het boekje is eerder al verschenen in 1994. Deze keer is het uitgevoerd in hard karton met afgeronde hoeken. De kam van Dino is glinsterend, in hologramtechniek. Marcus Pfister deed dit eerder ook bij de bekende boeken ‘De mooiste vis van de zee’. Het verhaal is niet echt uitgewerkt en eerder ongeloofwaardig. Twee pasgeboren dino’s die …Lees verder