Boek
Nederlands

De ster van Bethlehem

Marcus Pfister (auteur)

De ster van Bethlehem

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Om de herders de weg te wijzen naar de pasgeboren koning van Bethlehem formeren de sterren aan het firmament zich tot een heldere staartster. Prentenboekje met gekleurde aquarellen waarin flonkerende folie is verwerkt. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Kerstmis (Bijbel)
Titel
De ster van Bethlehem
Auteur
Marcus Pfister
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der Weihnachtsstern
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Vier Windstreken, 1993
[28] p. : ill.
ISBN
9783314400186 (hardback)

Besprekingen

Om de herders de weg te wijzen naar de pasgeboren koning formeren de sterren aan het firmament zich tot een heldere staartster. Niet alleen de herders en de dieren volgen de ster van Bethlehem, ook drie koningen begroeten hem in zijn kribbe met kostbare geschenken. "En allen wensten dat dit ogenblik van saamhorigheid altijd zou blijven voortduren." Modern vormgegeven kerstverhaal, waarin de bijbel goed wordt gevolgd. Het verhaal wordt gedragen door de aquarellen die bestaan uit zachte kleuren en lijnen en zijn gemaakt in een nat-op-nat-techniek. In de illustraties zijn sterren van flonkerende zilverfolie (niet giftig) afgebeeld. Ook de torens van een kasteel en de bagage en kronen van de koningen zijn van dit materiaal. De tekst is wat afstandelijk, niet-kinderlijk en bevat lange zinnen; ze is gedrukt in of tegenover een illustratie. Een bijzonder prentenboek dat bruikbaar is (ook in groepen) vanaf ca. 5 jaar, maar de tekst kan men dan beter in eigen woorden weergeven. Verkleinde uitg…Lees verder

De ster van Bethlehem

De herders horen dat er een koning geboren is en gaan op weg om hem te begroeten. Ze weten echter niet waar ze naartoe moeten. Gelukkig wijzen de sterren hen de weg naar Bethlehem, naar het heilige kind. Ook drie koningen horen de boodschap en gaan op weg om hun geschenken aan de nieuwe vorst aan te bieden. Zelfs de dieren verzamelen zich bij de stal. Het is een vredig moment. Een zeer traditioneel kerstverhaal in een verzorgd prentenboek met op de kaft een glinsterende staartster. Ook de eerder sombere, donkere illustraties worden door glitters opgeluisterd. De prenten vullen een ganse bladzijde of een dubbele pagina. De tekst staat ernaast of in de prent. De taal is bombastisch, met vaak moeilijke woorden. Zinsconstructies zoals het wonderbaarlijke schouwspel aan het firmament komen veelvuldig voor. Wie wil dit nog lezen, tenzij je Marcus Pfister-fan bent natuurlijk en gebeten door (de glinsters van) de 'mooiste vis'.


Suggesties