Makkelijk lezen
Nederlands

De maffe schoolreis van Max

Marco Kunst (auteur), Hester Van de Grift (illustrator)
Max gaat op schoolreis. Zijn klas gaat met de bus naar de veerboot, die naar een eiland vaart. Maar Max komt te laat en mist de bus. Wat nu? AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Schoolreizen
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
De maffe schoolreis van Max
Auteur
Marco Kunst
Illustrator
Hester Van de Grift
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015
38 p. : ill.
ISBN
9789048728282 (hardback)

Besprekingen

Max komt te laat aan bij school. Juist nu ze op schoolreis zouden gaan. Hij ziet nog net de bus de straat uitrijden. Die bus rijdt de klas naar de haven. De veerboot daar zal ze naar een eiland varen. Max is heel verdrietig. Maar gelukkig kan hij met zijn buurman mee met de trein naar de stad. Daar blijkt Max niet de enige te zijn met tegenslag. Zou hij toch nog op tijd bij de boot kunnen komen? Wensvervullend verhaal dat is geschreven voor kinderen met dyslexie. Een speciaal hiervoor ontworpen lettertype, een overzichtelijke bladspiegel met elke zin beginnend op een nieuwe regel en moeilijkere woorden en namen die vet en in kleur zijn gedrukt en op de flappen voor- en achterin worden toegelicht, zijn bedoeld om hun leesgemak te bevorderen. Ook de vele korte zinnen en de aantrekkelijke illustraties dragen hieraan bij, AVI-M5. Het laagdrempelige verhaal is spannend geschreven, maar mist soms realiteitszin. Aantrekkelijke, verzorgde uitgave uit de serie 'Zoeklicht Dyslexie'*. Vanaf ca. …Lees verder

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Biografie

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992 filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en de Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur voor diverse literaire, algemen…Lees verder op Wikipedia