Boek
Nederlands

Oom Harry en de Mini Miss

Marc De Bel (auteur), Mila Torro (illustrator)
+1
Oom Harry en de Mini Miss
×
Oom Harry en de Mini Miss Oom Harry en de Mini Miss
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hanne (12, ik-persoon), haar broer Timmy en oom Harry ontdekken dat professor Knetter weer een uitvinding heeft gedaan: hij kan dingen, dieren en mensen verkleinen en vergroten. Kunnen ze Miss België én zichzelf redden? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Oom Harry en de Mini Miss
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Mila Torro
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2021
159 p. : ill.
ISBN
9789463833080 (hardback)

Besprekingen

Hanne (12, ik-persoon) en haar broer Timmy (11) gaan bij oom Harry logeren omdat hun ouders een reis naar New York hebben geboekt. Als het gezin onderweg is om de kinderen naar oom Harry te brengen, komen ze bijna in botsing met een zwarte bus. Daarin zit Miss België die is ontvoerd door uitvinder professor Knetter en zijn hulpje Knoddel. Hanne herkent Knoddel van een eerder avontuur en samen met Timmy en oom Harry gaat ze op onderzoek uit. Ze ontdekken dat de professor Miss België wil verkleinen tot een barbiepop voor Knoddel. Maar dan vallen ze zelf in handen van de professor. Humoristisch en vlot lezend verhaal in korte hoofdstukken waarbij het Vlaamse taalgebruik niet verwarrend of storend is. De paginagrote zwart-wittekeningen passen goed bij het verhaal. Voorin een introductie van de diverse personages. Zelfstandig te lezen vervolg op ‘Oom Harry en de knetterkwabmachine’* (2019). Vanaf ca. 10 jaar.

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia