Boek
Nederlands

De beste school van de hele wereld

Manon Sikkel (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
De beste school van de hele wereld
×
De beste school van de hele wereld De beste school van de hele wereld

De beste school van de hele wereld

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Door de verstrooidheid van haar twee vaders is Marie geheel alleen op school achtergebleven. Ze vermaakt zich prima met pizza’s bestellen en van de trap glijden. Dan komt Jack erbij en juf Rachida. Om inspecteur Badeendje te slim af te zijn, richten ze een nieuwe school op. Met veel grappige zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
De beste school van de hele wereld
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
167 p. : ill.
ISBN
9789048738328 (hardback)

Besprekingen

Als de directeur zelfs ouders gaat slaan wordt de school opgeheven. Maar de verstrooide en drukke twee vaders van Marie ontgaat veel en zo blijft Marie alleen achter. Ze vermaakt zich prima en zelfs nog beter als er een juf en nog een leerling bijkomt. Leren wordt veel leuker door speelse methodes en makkelijker door ezelsbruggetjes. Na tegenwerking van inspecteur Badeendje, en om te voorkomen dat ze naar de gevreesde Domorenschool moeten, wordt er met hulp van netwerken een nieuwe school in het bos opgericht. Met hun antipestbeleid 'poepkakstom' halen ze de media en groeien ze snel uit tot de beste school. Kostelijk wensvervullend verhaal met eigentijdse beschouwingen en veel grappige wendingen. Ingedeeld in 28 korte hoofdstukken met een ruime bladspiegel en boordevol onmisbare tekeningen. Afwisselende lay-out, tekst met vetgedrukte accenten, duidelijke letter, schrijfletters en af en toe toneeltekst. Met veel fantasie en vaart geschreven verhaal dat speelt in de helaas absurd-reali…Lees verder

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en is ze columnist van het tijdschrift Tina.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 20…Lees verder op Wikipedia