Boek
Nederlands

Ik ben een bij

Magali Attiogbé (auteur)
+1
Ik ben een bij
×
Ik ben een bij Ik ben een bij
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kijk, dat is een bij. Weet je waarom bijen zo van bloemen houden, en hoe hun nest eruit ziet? Vierkant hardkartonnen prentenboek met zachtgekleurde tekeningen, met kijkgaten en deels in vorm gesneden pagina’s. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Bijen
Extra onderwerp
insecten, prentenboeken
Titel
Ik ben een bij
Auteur
Magali Attiogbé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'abeille
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2019
[16] p. : ill.
ISBN
9789025770419 (hardback)

Besprekingen

Vierkant hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken en doorkijkjes waarin het leven van de bij centraal staat. Het begint met een eenvoudige beschrijving van de bij, de voeding en leefwijze. Dit boekje maakt deel uit van de serie 'Kijk naar mij'* om peuters kennis te laten maken met de natuur. De illustraties zijn prachtig, origineel en in warme, zachte kleuren. Ze lopen door over dubbele bladzijden. De doorkijkjes naar de volgende pagina zijn bijzonder en kloppen perfect. De illustratrice is kunstenares, geboren in Togo en opgegroeid in Frankrijk. Haar werk is veelzijdig; prentenboeken, affiches, speelgoed, prentbriefkaarten enz. De onderlinge verhoudingen in de tekeningen kloppen niet altijd, zo is de bij soms net zo groot als de boom, maar aan duidelijkheid doet dit niets af. Een goed verzorgde uitgave voor ouders en opvoeders die kinderen van jongs af aan wegwijs willen maken in de natuur. Vanaf ca. 2 jaar.

Ik ben een bij

Informatieve boekjes voor de allerkleinsten, is dat een goed idee? Dit boekje bewijst van wel. Het informatieve verhaal van een bijtje dat honing maakt, slaat aan bij 2-jarigen. Natuurlijk heeft dit ook te maken met de mooie kleuren en met de gaten die in het boekje gemaakt zijn en de pagina’s die niet altijd even groot zijn. Deze lijken op zich niet veel meerwaarde te hebben, maar als ze peuters kunnen boeien ... waarom zouden ze hier dan niet op hun plaats zijn? Bovendien leest het boekje vlot zodat het voor je peuter niet opvalt dat dit geen “echt” (fictief) verhaaltje is.In dit boekje krijgen we meer informatie over bijen dan dat je verwacht in een kartonboekje. Eerst leren we hoe een bijtje er uitziet. Dat ze voelsprieten heeft en haartjes op haar lijf. Daarna laat de bij ons zien hoe ze nectar uit bloemen haalt en we zien dat ze ineens ook stuifmeel mee pakt.We leren ook iets over de taakverdeling die de bijen van een nest hebben: de bewakers, de werkbijen …Lees verder