Boek
Nederlands

Een ijsbeer in de sneeuw

Mac Barnett (auteur), Shawn Harris (illustrator), J.P. de Keizer (vertaler)
Op de Noordpool wordt een ijsbeer wakker in een wereld van sneeuw, water en ijs. Hij gaat op weg en ontmoet allerlei dieren en zelfs een mens. Waar gaat hij naartoe en wat wil hij? Prentenboek met illustraties in scheur- en kniptechniek en koele kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
IJsberen
Titel
Een ijsbeer in de sneeuw
Auteur
Mac Barnett
Illustrator
Shawn Harris
Vertaler
J.P. de Keizer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A polar bear in the snow
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2022
[38] p. : ill.
ISBN
9789021683706 (hardback)

Besprekingen

Op de Noordpool wordt een ijsbeer wakker in een wereld van sneeuw, water en ijs. Hij gaat op weg en ontmoet allerlei dieren en zelfs een mens. Maar waar gaat hij naar toe, wat wil hij? Dit prentenboek bevat een eenvoudig maar aansprekend verhaal en heel bijzondere collageachtige illustraties. De illustraties over meestal een spread zijn in wit en koele kleuren als ijsblauw. Ze zijn gemaakt van figuren die uit papier zijn gescheurd en geknipt, ze zijn gecombineerd met inkt. De tekst van een of twee regels is in de illustraties gedrukt in een zwarte duidelijk letter. Meestal wordt een vraag gesteld, die op de volgende spread wordt beantwoord. Prachtig, intrigerend en heel bijzonder prentenboek waar jonge kinderen heel veel plezier aan kunnen beleven. Was o.a. Amazon Best Book of 2020. Vanaf ca. 4 jaar.

Een ijsbeer in de sneeuw

Een ijsbeer in de sneeuw zoekt zijn weg naar zee om te gaan spelen met de dolfijnen. Hij loopt door sneeuw en ijs tot hij zijn doel bereikt.Een ode aan de ijsbeer in al zijn facetten. Dit is een prachtige prentenboek met nauwelijks één zinnetje per pagina. In alle tinten wit en grijs maak je kennis met een reuzenijsbeer. De illustraties zijn een collage van strakke uitgeknipte tafereeltjes in dit boek vol tinten wit, die een vlakte vol sneeuw en ijs laten spreken. Het geeft rustige en warme beelden. Zijn koolzwarte oogjes en zijn blinkend snuitje lachen je toe. Omdat de illustraties knip- en plakwerk zijn, krijg je een heel mooi reliëf op sommige pagina's. Zo zijn de  prenten van de ijsschotsen heel strak geknipt; dat geeft extra kracht aan sommige uitgebeelde tafereeltjes, zoals de ijsbeer zijn tanden. Ze zien er messcherp uit.In dit geval geeft de collage een meerwaarde aan het mooie kijk- en sfeerboek. Als de ijsbeer eindigt in het hemelsbla…Lees verder