Boek
Nederlands

Karel op de boerderij

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Karel op de boerderij
×
Karel op de boerderij Karel op de boerderij

Karel op de boerderij

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Karel is een dagje op de boerderij van oom Daan en tante Klaar. Natuurlijk is zijn nichtje Olivia er ook. Samen rapen ze eieren, geven ze de koeien hooi en rijden ze met oom Daan op de tractor over het veld. Prentenboek met eenvoudige felgekleurde illustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Dieren, Boerderijen
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Karel op de boerderij
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044841787 (hardback)

Besprekingen

Karel is vandaag een dagje op de boerderij van zijn oom en tante. Op een boerderij is altijd veel te zien en te doen. Zijn nichtje Olivia woont er ook, zij weet veel over de dieren te vertellen en de koe is haar lievelingsdier. Hoogtepunt van de dag is toch wel dat ze met boer Daan mee mogen rijden op de tractor. De tekst is geschreven vanuit Karel, in de ik-vorm. De thematise serie peuterboeken heeft een vast stramien: op de linkerpagina altijd een gekleurd, omkaderd vlak waarin de tekst gedrukt is en op de rechterpagina de zeer kleurrijke illustraties. Het lijken schilderijtjes, waarin de penseelstreken zichtbaar zijn. Sommige structuren (gras, hooi, spijkerstof, schapenwol) zijn er als fotoocollages in geplakt. Over Karel zijn al heel veel boekjes verschenen, net als over het meisje Kaatje. Gebonden uitgave met afgeronde hoeken en stevige ‘glossy’ pagina’s. Leuk verhaal, om met jonge kinderen op schoot voor te lezen, te bekijken en toe te lichten. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia

Suggesties