Boek
Nederlands

Herrie in het Mirakel Museum

Lida Dijkstra (auteur), Jan Cleijne (illustrator)
+1
Herrie in het Mirakel Museum
×
Herrie in het Mirakel Museum Herrie in het Mirakel Museum
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dex mag voor het eerst een bezoekje brengen aan het Mirakel Museum, waar zijn ouders werken. De bewaker Teun brengt slecht nieuws: er zijn meerdere schatten gestolen. Kan Dex ontdekken wie de indringer is?
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Herrie in het Mirakel Museum
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Jan Cleijne
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, copyright 2022
61 p. : ill.
ISBN
9789020677379 (hardback)

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een hbo voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn reis …Lees verder op Wikipedia