Makkelijk lezen
Nederlands

Gevaar voor graaf Max

Lida Dijkstra (auteur), Arie Weber (illustrator)
+1
Gevaar voor graaf Max
×
Gevaar voor graaf Max Gevaar voor graaf Max
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Vijfhonderd jaar geleden komt een graaf naar de stad waar Falco (12) woont. Samen met zijn varken voorkomt Falco dat de graaf wordt vermoord. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
varkens
Leesniveau
AVI 5
Titel
Gevaar voor graaf Max / Lida Dijkstra ; ill. Arie Weber
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Arie Weber
Taal
Nederlands
Uitgever
Kampen: Kok Educatief, 1997
56 p. : ill.
ISBN
90-392-5459-1

Besprekingen

De 12-jarige Falco heeft als zijn beste vriend een afgericht varken. Mede door dat varken voorkomt hij, na spannende avonturen, dat graaf Max tijdens een bezoek aan de stad om het leven wordt gebracht. Deeltje uit serie 3 van 'Klipper Rood', een serie boeken met een lager AVI-niveau dan voor de leeftijdsgroep (vanaf 10 jaar) gebruikelijk is. Een eenvoudig maar spannend verhaal (AVI 5) in acht korte hoofdstukken, gesitueerd in de vijftiende eeuw. De laat-middeleeuwse sfeer is, zoveel als mogelijk in deze eenvoudige context, goed beschreven. De taal is eenvoudig, maar niet kinderachtig, Falco en zijn vriendschap met het grappige varken geven identificatiemogelijkheden en humor. Brede marges, een prettige interlinie en een duidelijk lettertype zorgen voor een overzichtelijke bladspiegel. Om de bladzijde staat een levendige, sfeervolle zwart-wittekening. Naast de tekst staat af en toe een kompasteken dat verwijst naar het begeleidend materiaal in Klipper Plus*. De bijgeleverde cd's (totaa…Lees verder

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een hbo voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn reis …Lees verder op Wikipedia