Boek
Nederlands

Aapje in bad

Leen Van Durme (auteur)
+1
Aapje in bad
×
Aapje in bad Aapje in bad
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Aapje is vies van het spelen en gaat in bad. Hij doet zijn kleertjes uit, pakt een handdoek, zeep en zijn badspeeltjes. Als hij klaar is, droogt hij zich af en trekt hij zijn pyjama aan. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties en flapjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Bad, Vuil zijn
Titel
Aapje in bad
Auteur
Leen Van Durme
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
[12] p. : ill.
Aantekening
Een boek met flapjes
ISBN
9789044830651 (hardback)

Besprekingen

Hardkartonnen vierkant peuterboekje met flapjes, over een aapje dat met zijn bal in de regen speelt. Omdat hij vies is geworden gaat hij in bad. Eerst doet hij zijn kleertjes uit, dan pakt hij een handdoek en zeep en draait hij de kraan open. Daarna pakt hij zijn badspeeltjes waarmee hij in bad gaat spelen. Het aapje wast zich met heel veel zeep, droogt zich af en doet daarna lekker zijn pyjama aan. Dit boekje toont het avondritueel van in bad gaan. Op iedere linkerpagina staan op een witte ondergrond twee zinnen, verspreid over drie regels. De tweede zin wordt afgemaakt op de derde regel, waarbij een of meer hoofdwoorden dikgedrukt en in een groter lettertype zijn weergegeven. De tekeningen op de rechterpagina's zijn eenvoudig en vriendelijk van vorm en kleur. De achtergrond is steeds hetzelfde, de zachtgeel met wit betegelde wand, een gele vloer en een stukje lichtblauwe muur. Het kleurenpalet harmoniseert mooi met elkaar. Iedere tekening bevat een flapje. Daarachter is te zien wat …Lees verder

Over Leen Van Durme

Leen Van Durme (Brussel, 8 augustus 1974) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Van Durme studeerde kunsthumaniora en studeerde af als Grafische- en reclamevomgever aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Voor ze in 2002 zelfstandig auteur/illustrator en vormgever werd, had ze onder meer voor Woestijnvis en de VUM-groep gewerkt.

Werk

Ze heeft eigen werk uitgebracht, maar illustreerde ook verhalen van andere auteurs. Haar debuut was Otto wil slapen (1998, Standaard), waarvoor ze ook het verhaal schreef. Sindsdien heeft ze een twintigtal boeken geïllustreerd. Ze werkt meestal op een basis van aquarel in combinatie met (kleur)potlood, vetkrijt, bister... Auteurs met wie ze ondertussen heeft samengewerkt zijn onder meer Brigitte Minne, Martina De Ridder en Jonas Boets.

Bekroningen