Boek
Nederlands

Heksje Mimi is ziek

Kathleen Amant (auteur)
+1
Heksje Mimi is ziek
×
Heksje Mimi is ziek Heksje Mimi is ziek

Heksje Mimi is ziek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Heksje Mimi zit ineens vol rode stippen. Wat is er aan de hand? Ze vraagt raad aan haar heksenvriendjes, maar hun oplossingen helpen niet. Dan zitten alle heksenvriendjes ook onder de stippen! Gelukkig weet heks Mare wel wat helpt. Prentenboek met paginagrote eenvoudige illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Ziek zijn, Heksen
Titel
Heksje Mimi is ziek
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044844375 (hardback)

Besprekingen

Heksje Mimi ziet tot haar schrik ’s morgens in de spiegel dat 'haar snoet vol rode stippen staat'. Ze springt op haar bezem en vliegt naar haar heksenvriendjes om raad te vragen. Iedereen heeft wel een goed idee: op een toverlolly zuigen, toverzalf, met badschuim wassen, maar niets helpt. Tot de hele groep bij heks Mare komt. En zij weet de oplossing: het zijn waterpokken. Ze heeft het zelf ook net gehad. Ze stopt de heksjes, die elkaar inmiddels besmet hebben, met elkaar in een groot bed, waar ze verwend worden tot ze beter zijn. Mooi verzorgd, groot vierkant prentenboek met stevig glad papier. De over twee pagina’s doorlopende royaal opgezette, naïeve en dikomlijnde illustraties in heldere, veelal primaire kleuren stimuleren tot kijken. Kleine tekstblokken vertellen het verhaal. Op de schutbladen worden alle heksenvriendjes voorgesteld. In de lange serie over Heksje Mimi is dit deel 19. Voorlezen aan jongen kinderen en praten over hoe ziek zijn stiekem ook een heel klein beetje leuk…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia