Boek
Nederlands

De wereld van Wannes

Kathleen Amant (auteur)

De wereld van Wannes

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Wannes laat zien waar hij woont, wie zijn vriendjes zijn en wat hij doet op school. Na school gaat hij met mama boodschappen doen en helpt hij bij het koken. Hoeveel pompoenen zie je? En wie doet iets wat niet mag? Groot hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijke kleurenillustraties, met versjes, vragen en zoekopdrachten. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dagelijks leven
Extra onderwerp
Boekbaby's, Livres bébés
Titel
De wereld van Wannes
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2018
[20] p. : ill.
ISBN
9789461318657 (hardback)

Besprekingen

In dit kijk -en zoekboek voor peuters en kleuters draait alles letterlijk om Wannes’ wereld: zijn huis, zijn familie, zijn vriendjes en nog veel meer. De prenten staan bol van voor kinderen herkenbare voorwerpen, ruimtes en situaties, zoals het huis, de kinderopvang en de supermarkt. Boven aan de bladzijde wordt kort de situatie van de grote plaat beschreven. Op elke spread vind je een kort versje, een zoekopdracht met vier te vinden voorwerpen en drie open zoekvragen. Zo kan de voorlezer eenvoudig een zoekopdracht bieden die past bij het niveau van het kind (‘Waar is poes?’, ‘Wie is verdrietig?’, ‘Wie doet iets wat niet mag?’). De grote, uitnodigende zoekplaten in Amants herkenbare stijl van grote, heldere kleurvlakken en zwarte omlijningen zijn gedrukt op stevig karton met afgeronde hoeken. Kathleen Amant is auteur van meer dan honderd boeken, waaronder over de bekende personages Anna en Heksje Mimi. Haar werk is erg geliefd onder peuters en kleuters. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië …Lees verder op Wikipedia