Boek
Nederlands

Benen, buik, billen, bloot

Kathleen Amant (auteur)
+1
Benen, buik, billen, bloot
×
Benen, buik, billen, bloot Benen, buik, billen, bloot

Benen, buik, billen, bloot

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Wannes vertelt wat hij allemaal kan doen met zijn armen, benen en handen en hoe je goed voor je lichaam kan zorgen. Groot hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijke kleurenillustraties met versjes en vragen over het lichaam. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Menselijk lichaam
Titel
Benen, buik, billen, bloot
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2015
[20] p. : ill.
ISBN
9789462343924 (hardback)

Besprekingen

Groot, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken waarin peuters op een heel simpele manier bewust worden gemaakt van hun eigen lichaam. Op de linkerpagina staan meestal vier kleine tekeningen waarop aandacht is voor een bepaalde handeling, waarbij Wannes de hoofdpersoon is. Onder de tekeningen van zwart omlijnde figuurtjes in felle, heldere kleuren op een witte ondergrond, staat een kleine toelichting. De peuters tonen buik, armen en handen, benen en voeten of billen, waarbij zij laten zien dat elk deel van je lichaam een eigen functie heeft. Daarnaast is er aandacht voor persoonlijke verzorging en gezond eten. Op de rechterbladzijde staan steeds paginagrote tekeningen op een gekleurde ondergrond; deze beelden de onderwerpen in een grotere situatie uit. Deze tekeningen zijn voorzien van vrolijke, aan de onderwerpen gerelateerde versjes. Naast de blonde Wannes zijn de jongens en meisjes in alle kleuren die mensen kunnen hebben aanwezig. Vrolijke, aantrekkelijke uitgave. De ge…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië …Lees verder op Wikipedia