Boek
Nederlands

Anna verhuist

Kathleen Amant (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna gaat verhuizen. Het huis staat vol met dozen. Ook de spullen van Anna gaan in een doos. Anna haalt alles er weer uit, want ze vindt verhuizen maar niks. Dan vertelt mama over haar mooie nieuwe kamer. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar
Onderwerp
Verhuizen
Titel
Anna verhuist / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[26] p. : ill.
ISBN
9789044837582 (hardback)

Besprekingen

Het huis van Anna staat vol met dozen. Ze gaan verhuizen. Ook Anna's speelgoed, kleertjes en alle boeken worden ingepakt. Anna is verdrietig, ze wil niet in een ander huis wonen. Mama belooft dat ze een mooie slaapkamer krijgt, misschien is het toch niet zo erg om te verhuizen? We kennen Anna natuurlijk al uit vele eerdere thematische uitgaven. Dit bijna vierkante prentenboekje met twee afgeronde hoeken volgt dezelfde opzet. De tekst is telkens op de linkerpagina gedrukt in een kinderlijk, zwart lettertype dat mooi past bij de speelse, zwartomlijnde illustraties. De tekeningen zijn kleurrijk, eenvoudig en vullen steeds de gehele rechterpagina. Het verhaal is verteld in de tegenwoordige tijd en sluit perfect aan bij de beoogde leeftijdscategorie. Heerlijke uitgave voor peuters en jonge kleuters die zich perfect leent om het thema bespreekbaar te maken. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties