Boek
Nederlands

Anna en het luie oogje

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna en het luie oogje
×
Anna en het luie oogje Anna en het luie oogje

Anna en het luie oogje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Anna kan niet meer zo goed zien. De oogarts ontdekt dat ze een lui oogje heeft. Daarom krijgt ze een speciale bril met een pleister erop. Anna kiest een mooie blauwe bril. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Zien, Oogartsen, Brillen
Titel
Anna en het luie oogje
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789044828931 (hardback)

Besprekingen

Bijna vierkant prentenboek in de uitgebreide reeks met Anna als hoofdpersoon. Anna moet naar de oogarts: ze ziet niet meer zo goed. Na het meten van de gezichtssterkte blijkt dat Anna een lui oogje heeft: een van haar ogen wil niet mee kijken. Daarom wordt besloten om het goede oog af te plakken en een bril aan te schaffen. Langzaam maar zeker wordt het luie oogje actiever en kan Anna steeds beter zien. Anna vindt het wel leuk een afgeplakt oog en een bril: nu heeft ze hetzelfde als Lotje uit haar klas! Aansprekend en herkenbaar verteld verhaal over dit fenomeen. Links staat de tekst in vier tot zes eenvoudige en begrijpelijke zinnen en rechts illustreert een paginagrote, gekleurde plaat de passage uit het verhaal. Anna is inmiddels een rolmodel voor duizenden peuters en kleuters (er is ook een serie over 'grote Anna'). Ook de uitvoering is geschikt voor de doelgroep: stevige uitgave, gedrukt op stevig, glad papier, twee afgeronde hoeken en duidelijke, herkenbare tekeningen. Deeltje …Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië u…Lees verder op Wikipedia

Suggesties