Boek
Nederlands

Anna en haar lieve oma

Kathleen Amant (auteur)

Anna en haar lieve oma

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna gaat logeren bij haar oma. Natuurlijk mag haar knuffel Konijn ook mee. Anna en oma bakken samen koekjes, spelen een spelletje en als het bedtijd is leest oma wel drie verhaaltjes voor. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Grootouders
Titel
Anna en haar lieve oma / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789044832228 (hardback)

Besprekingen

In de bijna onuitputtelijke reeks over de peuter Anna gaat ook het 46e boek over een herkenbare belevenis van Anna, die gaat logeren bij haar oma. Ze pakt een koffertje in, knuffelt met oma, ze bakken samen koekjes, versieren een doos voor mama en spelen een spelletje. Het eindigt na een paar verhaaltjes voorlezen met een slapende Anna met de oogjes dicht en een tevreden glimlach om haar mond. Voor peuters een geruststellende kennismaking met het fenomeen logeren. Op elke linkerpagina vier of vijf regeltjes tekst, rechts een gestileerde, dik met zwart omlijnde tekening van een blonde oma en zwartharige Anna, vrijwel altijd en face, de lezer aankijkend, in vooral primaire kleuren. De emoties in dit boek (volgens de tekst op de achterflap thema van dit verhaal) zijn vooral blijheid en tevredenheid. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië …Lees verder op Wikipedia

Suggesties