Boek
Nederlands

Anna en de oppas

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna en de oppas
×
Anna en de oppas Anna en de oppas

Anna en de oppas

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Papa vertelt dat mama en hij gaan sporten. Daarom komt die avond een oppas Anna naar bed brengen. Maar Anna kent de oppas niet en wil niet dat ze komt. Of zal het misschien best leuk zijn met Laure? Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Babysitten
Titel
Anna en de oppas
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789044841794 (hardback)

Besprekingen

Anna’s papa en mama gaan een avondje sporten en voor de eerste keer komt er een oppas. Dit is tegen Anna’s zin en boos verstopt zij zich. Als Laure, de oppas, binnenkomt maakt ze daar direct een kiekeboespelletje van, waardoor het ijs is gebroken. Samen spelen Anna en Laure nog meer spelletjes en tekenen en knutselen ze wat. Bij het naar bed gaan, leest Laure drie boekjes voor en dan vallen Anna’s ogen dicht. Als ze ze weer opent, is het ochtend en zijn papa en mama er weer. Prentenboek met vrolijke, platte illustraties in felle, vooral primaire kleuren. De platen staan steeds op de rechterbladzijde en links staan vier regels eenvoudige tekst in een ruime schrijfletter. Er is een uitgebreide reeks boekjes over Anna verschenen. Goed verzorgd vierkant prentenboek met stevig glad papier en afgeronde hoeken. Het verhaaltje leent zich goed om te praten met peuters over vergelijkbare gebeurtenissen. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties