Boek
Nederlands

De wintervogel

Kate Banks (auteur), Suzie Mason (illustrator)
+1
De wintervogel
×
De wintervogel De wintervogel
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een nachtegaal krijgt hulp van andere dieren om de winter door te komen terwijl haar gebroken vleugel geneest. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
De wintervogel
Auteur
Kate Banks
Illustrator
Suzie Mason
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The winter bird
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, copyright 2022
[32] p. : ill.
ISBN
9789048320240 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek over dieren, tegenslagen en behulpzaamheid. Een nachtegaal met een gebroken vleugel kan niet naar het zuiden vliegen. Om de winter en het koude weer dat ze nog nooit heeft meegemaakt door te komen, heeft ze de hulp van andere dieren nodig. De nachtegaal leert dat de winter ook mooi kan zijn en dat de lente altijd terugkomt. In zachte stijl geschreven. Met fraaie, sfeervolle gekleurde illustraties. Kate Banks (1960) is schrijver en jeugdauteur. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 5 jaar.

De Wintervogel

Dit winterse boek is vooral heel sfeervol. Het gaat over een nachtegaal die zijn vleugel heeft gebroken waardoor hij niet naar het Zuiden kan vliegen. Hij moet nu zien te overleven in een seizoen dat hij nog niet kent, wat hij toch wel eng vindt. Gelukkig zijn er andere dieren die hem helpen overwinteren in de barre koude. Hoewel de nachtegaal eerst zingt over donkerte en kilte, gaan zijn liedjes al snel over winterse wonderen. Het boek toont ons hoe de dieren elkaar helpen om de donkerste dagen van het jaar door te komen, ook wanneer er een sneeuwstorm is. De mensenkinderen die voer buiten hangen worden niet vergeten.Het is een aanrader voor wie de schoonheid van dit seizoen wel eens vergeet te zien. Hoewel het boek soms wat te veel van het goede is (veel prenten, veel overbodige tekst), bevat het toch ook enkele warme illustraties die eenieders hart zullen verwarmen. Al was het maar omdat het boek ook aankondigt dat de lente steeds zal terugkomen.