Boek
Nederlands

Het koetshuis

Karin Quint (auteur)
Laura, die opgroeide op landgoed Rosaville, duikt in de geschiedenis van het bijbehorende koetshuis dat zo belangrijk was voor haar oma.
Titel
Het koetshuis
Auteur
Karin Quint
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
371 p. : ill.
ISBN
9789024592524 (paperback)

Besprekingen

Het landgoed Rosaville waar Laura Lameire opgroeide, zit vol geheimen en verhalen. Als ze is afgestudeerd als historica zorgt haar stiefvader Kees voor een baan bij Tomboy TV waarvan Tom Boyard sinds de dood van zijn vader eigenaar is. Laura krijgt een kantoor toegewezen vol dozen met daarin het archief van Toms vader. Zij moet de privézaken wegdoen en de zakelijke documenten ordenen. Laura is een geëmancipeerde vrouw met een kritische blik, sommigen vinden haar een snob. Tom is afstandelijk, zorgelijk, maar kan om haar directheid lachen. In het archief van Kees vindt ze het dagboek van haar oma met wie ze een nauwe band had. Ze ontdekt dat haar oma in 1962, 17 jaar, verliefd was op Jasper C. maar door hem werd bedrogen. Het contact van Tom en Laura wordt langzaam intiemer en wordt een geheime relatie. Dan ontdekt Laura dat Tom een groot geheim heeft verzwegen. Het verhaal heeft veel boeiende facetten zoals de tv-wereld, de historie van Rosaville, Laura’s kennissenkring, haar gedachte…Lees verder

Over Karin Quint

Karin Quint (Rhenen, 29 juli 1976) is een Nederlands schrijfster van romans en reisgidsen. Daarnaast is ze freelance tekstschrijver, journalist en fotograaf.

Ze is auteur van de feelgoodromanserie Landgoed Rosaville waarin de delen Het koetshuis (2021) en De theekoepel (2022) zijn verschenen. Haar reisgids Het Engeland van Jane Austen, verscheen in het Engels als Jane Austen's England: A Travel Guide.

Achtergrond

Karin Quint werd geboren in Rhenen en groeide op in Veenendaal. Zij deed het vwo aan het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) en vertrok in 1994 naar Tilburg, waar zij studeerde aan de Fontys Hogeschool Journalistiek. In 1998 studeerde Quint af in de richting krantenjournalistiek.

Na haar studie werkte Quint als freelancer bij het Gelders Dagblad in Veenendaal en Ede. In 2000 werd zij verslaggever bij het Eindhovens Dagblad. Naast haar werk volgde zij een fotografieopleid…Lees verder op Wikipedia