Boek
Nederlands

De theekoepel

Karin Quint (auteur)
Een vrouw houdt een tuinfeest bij haar landgoed in 1903 en valt voor de fotograaf die ze heeft ingehuurd. Tegelijkertijd is er de charismatische fabrikant uit de buurt. Hij lijkt door zijn welvaart de betere huwelijkskandidaat, maar is hij wel wie hij lijkt?
Titel
De theekoepel
Auteur
Karin Quint
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2022
395 p. : ill.
ISBN
9789024596898 (paperback)

Besprekingen

‘De theekoepel’ is een historische roman in de ‘Landgoed Rosaville’-serie. Het jaar is 1903 en Rosalie de Wit houdt een tuinfeest bij de villa die haar vader ooit voor haar moeder had laten bouwen. Voor het feest huurt ze een fotograaf in, tot wie ze zich al snel aangetrokken voelt, al waarschuwde haar vader haar niet met een man te trouwen met minder geld dan zijzelf. Intussen heeft een nieuwe buurtgenoot zich gevestigd: de charmante Jonathan van Bredevoort. Hij lijkt wél de ideale huwelijkskandidaat, maar vertelt hij wel de waarheid over wie hij is? Het verhaal is in eenvoudige, prettige stijl geschreven. 'De theekoepel' zal liefhebbers van romantische verhalen aanspreken. Karin Quint is een Nederlandse auteur, fotograaf en journalist.

Over Karin Quint

Karin Quint (Rhenen, 29 juli 1976) is een Nederlands schrijfster van romans en reisgidsen. Daarnaast is ze freelance tekstschrijver, journalist en fotograaf.

Ze is auteur van de feelgoodromanserie Landgoed Rosaville waarin de delen Het koetshuis (2021) en De theekoepel (2022) zijn verschenen. Haar reisgids Het Engeland van Jane Austen, verscheen in het Engels als Jane Austen's England: A Travel Guide.

Achtergrond

Karin Quint werd geboren in Rhenen en groeide op in Veenendaal. Zij deed het vwo aan het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) en vertrok in 1994 naar Tilburg, waar zij studeerde aan de Fontys Hogeschool Journalistiek. In 1998 studeerde Quint af in de richting krantenjournalistiek.

Na haar studie werkte Quint als freelancer bij het Gelders Dagblad in Veenendaal en Ede. In 2000 werd zij verslaggever bij het Eindhovens Dagblad. Naast haar werk volgde zij een fotografieopleid…Lees verder op Wikipedia