Boek
Nederlands

Beautiful creatures

Ook verschenen als Betoverd

Kami Garcia (auteur), Margaret Stohl (auteur), Louise Staal (vertaler)
+1
Beautiful creatures
×
Beautiful creatures Beautiful creatures

Beautiful creatures

Ook verschenen als Betoverd

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Ethan heeft terugkerende dromen over een mooi meisje dat hij niet kent. Dan ontmoet hij Lena, die pas naar Gatlin verhuisd is. Ethan voelt zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken en probeert te ontdekken waarom. Maar Lena verbergt duistere krachten en een groot geheim.
Onderwerp
Geheimen, Liefde
Titel
Beautiful creatures
Ook verschenen als
Betoverd
Auteur
Kami Garcia Margaret Stohl
Vertaler
Louise Staal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Beautiful creatures
Editie
8
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013
528 p.
ISBN
9789044339475 (paperback)

Besprekingen

Ethan woont in Gatlin, een gehucht waar volgens zijn vader enkel mensen wonen die 'zo vastzitten dat ze moeten blijven of te dom zijn om te vertrekken'. Het is een plek waar nooit iets onverwachts gebeurt. Tot er op een dag een nieuw meisje in Ethans klas komt: het nichtje van Macon Ravenwood, de lokale zonderling. Ethan voelt onmiddellijk een bijzondere aantrekkingskracht tot het meisje. Al snel blijkt dat zijn lot nauw verbonden is met het hare. Ze kunnen in gedachten met elkaar praten en wanneer ze samen zijn, worden ze overvallen door mysterieuze visioenen over hun voorouders. In deze visioenen hopen de tieners een antwoord te vinden op hun probleem. Lena beschikt namelijk over magische krachten en op haar zestiende verjaardag zal ze worden opgeëist door het goede of het kwade, waardoor hun op zich al niet vanzelfsprekende relatie wel eens helemaal onmogelijk zou kunnen worden.
De roman werd eerder in het Nederlands uitgegeven onder de titel Betoverd. Naar aanleiding v…Lees verder
Lena wordt 16, en op die maannacht wordt voor haar gekozen of ze een Duistere of een Lichte heks wordt. Of heeft ze zelf een keuze? Ze brengt de periode voor haar verjaardag door op een landgoed in het verder als bekrompen voorgestelde zuiden van de VS. Op school is ze een outcast. Alleen Ethan, die ervan droomt dit gebied te verlaten, kiest partij voor haar. Waarom? Wat zijn haar krachten, wat de zijne? En wie in haar familie is te vertrouwen? Heksen (Casters) in diverse rangen en standen bevolken dit boek, met daarnaast Sterfelijken met gelijkwaardige afwijkingen. Gebeurtenissen buitelen over elkaar heen in een van citaten en verwijzingen bol staande woordenstroom. Enige kennis van de Amerikaanse geschiedenis is nuttig voor beter begrip. Verschillende lettertypes hebben een betekenis. Dat geldt ook voor het hoofdlettergebruik. Verteld vanuit Ethan (ik-figuur) behalve wanneer die even dood is. Lekker geheimzinnige gothic novel à la Anna Rice, Stephenie Meyer en P.C. Cast. De gebruikt…Lees verder

Over Kami Garcia

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Kami Garcia (25 maart 1972) is een Amerikaanse schrijfster van onder andere Beautiful Creatures. Zij groeide op in Washington D.C., waar zij na haar opleiding werkzaam was in het onderwijs totdat ze verhuisde naar Los Angeles.

Caster Chronicles

Samen met Margaret Stohl schreef zij de zogenaamde Caster Chronicles, waarvan Beautiful Creatures (2009) het eerste deel is. Deze boekenserie wordt geschaard onder de genres young adult en fantasy. De boeken spelen zich af in het fictieve plaatsje Gatling, South Carolina, rondom een groep bewoners, vrienden, heksen (in de boeken 'casters' genoemd) en andere magische wezens. Het eerste deel werd een bestseller en stond op de New York Times-bestsellerlijst. Het boek is vertaald in 39 talen en uitgegeven in 50 landen. In 2013 is het boek verfilmd.

Tot en met 2012 zijn er vier boeken en één novelle (deze laatste als e-boek) verschenen in de serie.

Lees verder op Wikipedia