Boek
Nederlands

Superlama! : voelboekje

Kali Stileman (auteur)
+1
Superlama! : voelboekje
×
Superlama! : voelboekje Superlama! : voelboekje

Superlama! : voelboekje

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Wist je dat Lama kan springen, stretchen, snorkelen en balletdansen? En hij is ook goed in karate en surfen... deze Superlama kan eigenlijk alles. Nou ja… bijna alles! Vierkant hardkartonnen prentenboek met grappige kleurenillustraties, voelelementen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Talenten, Lama's
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Superlama! : voelboekje
Auteur
Kali Stileman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
No probllama!
Uitgever
Amsterdam: Witte Leeuw, 2019
12 p. : ill.
ISBN
9789492901323 (hardback)

Besprekingen

Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met voelelementen, over een (peuter)lama die heel veel dingen kan en liefst zijn kunsten tegelijk vertoont: stretchen en springen en tegelijkertijd een liedje zingen bijvoorbeeld. De tekst over de vaardigheden staat in twee rijmende regels steeds op de linkerpagina. Op de rechterpagina wordt de zin ‘Want dit is… Superlama!’ telkens herhaald. De karikaturale, kolderieke illustraties staan soms over twee pagina’s; een aantal keren staat links een kleinere illustratie en rechts een paginavullende illustratie van een vrolijk en gek uitgedoste lama. Via uitsparingen in de pagina’s kan gevoeld worden aan kledingstukken als een gympakje, flippers of een balletrokje, die van diverse materialen gemaakt zijn. Ook op het omslag staat lama met een (voelbare) gebreide muts. De tekst is gezet in verschillende lettertypes en groottes, waarbij de zinnen over de pagina’s lijken te dansen. Dat heeft een speels effect. Een leuk boekje voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar.

Superlama!

Wist je dat lama's kunnen zwemmen, dansen en springen? Lama's kunnen alles! Nou ja … bijna alles!Superlama blinkt uit in verschillende sporten zoals turnen, zwemmen, dansen en zelfs karate. De vaardigheden die voor deze sporten nodig zijn worden steeds links en rechts aan de hand van grappige, kleurrijke illustraties weergegeven. De echte voelvlakken zijn beperkt in grootte en aantal en komen telkens enkel op de rechterpagina aan bod. De voelvlakken zelf (op de kaft en laatste pagina na) zijn naar mijn gevoel te vlak en niet aantrekkelijk genoeg voor kleine peutervingertjes. Een beetje een tekortkoming, aangezien dit als voelboekje gepresenteerd wordt. De voorlezer vindt bij elke sport een kort tekstje op rijm dat tussen de illustraties door slingert. De sport en rijmwoorden worden benadrukt door de grotere druk. Na het lezen van de 'Nou ja... bijna alles!' op de achterflap hoopte ik op een ludiek einde waarbij Superlama op de een of andere manier schromelijk de …Lees verder