Boek
Nederlands

Dinosaurussen

Jozua Douglas (auteur), Barbara Van Rheenen (illustrator)
Leer van alles over dinosaurussen. Hoeveel soorten waren er? Hoe zagen ze eruit? Prentenboek met een liedje, knutseltip, stripverhaal en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Dinosaurussen
Titel
Dinosaurussen
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Barbara Van Rheenen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789044815856 (hardback)

Besprekingen

Een informatief prentenboek over dinosaurussen, hoe ze er uit zien, hoe ze geleefd hebben, enz. Deel uit de serie 'Willewete'*, categorie natuur. De tekst is eenvoudig, in de tegenwoordige tijd. Er wordt een duidelijk lettertype zonder schreef gebruikt, met voor de kopjes een schrijfletter en onderschriften van een strip in hoofdletters. Soms is de tekst dikgedrukt. De hoofdstukken zijn kort. Er is geen inhoudsopgave en paginanummering. Hier en daar staat het rubriekje 'wist je dat', in een gekleurd wolkje. Er is een strip over Dino Daantje, een miniquiz, versje, liedje en een knutselpagina. Bij de informatie staan bijpassende illustraties die bestaan uit sfeervolle, zachtgekleurde platen, spreads en uitklapbare pagina’s; er is sprake van dieptewerking. De techniek is gemengd, maar er is vooral krijt gebruikt. Een vrolijk detail is een klein jongetje met zijn knuffel dat meeloopt. Te gebruiken bij een project of spreekbeurt. Een aantrekkelijk veelzijdig kijkboek voor kinderen vanaf ca…Lees verder

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede

Bibliografie

Suggesties