Boek
Nederlands

De mysterieuze vrouw

Jonathan Kellerman (auteur), Jan Pott (vertaler)
Kinderpsycholoog Alex Delaware raakt betrokken bij het onderzoek naar de moord op een onbekende jongedame die hij toevallig vlak voor haar dood nog heeft gezien.
Titel
De mysterieuze vrouw
Auteur
Jonathan Kellerman
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mystery
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
336 p.
ISBN
9789021807201 (paperback)

Besprekingen

In een interview met De Volkskrant meldde Jonathan Kellerman dat hij ‘verzot op schrijven’ is, en dat hij het ‘jaren heeft gedaan zonder er voor betaald te worden’. Zijn debuut heeft er vier jaar over gedaan om uiteindelijk te worden uitgegeven. En heel eerlijk gezegd: dat verbaast mij niet. Want wat is het zwoegen geblazen met deze auteur! De zinnen in De mysterieuze vrouw lopen niet, de beschrijvingen hangen aaneen door namedropping en clichés, en de plot is ook volledig ondergesneeuwd. Voorbeelden: ‘Ze zoog aan haar sigaret, rolde het pijpje tussen haar vingers, strekte de jonge, speelse benen en liet een vingertop langs een fraaie, gladde kin glijden. Likte langs haar lippen’. Is dit een mooie beschrijving? Nog een beschrijving dan maar: ‘De jonge vrouw was zwart, bloedmooi, had ronde ogen, krulletjes, en een slank figuur, gehuld in een opwindend roze tricot. Een zweetband net onder de haarlijn’. Ja, denk ik dan, waar had je die zweetband anders willen hebben?
D…Lees verder
Twee dagen nadat forensisch psycholoog Alex Delaware en zijn vriendin in hun favoriete bar in Beverley Hills zijn getroffen door een knappe vrouw, die alleen is en zit te wachten op iemand die maar niet komt, wordt de vrouw vermoord gevonden, met een verminkt gezicht. Alex en beste vriend Milo Sturgis, recherche-inspecteur in Los Angeles, ontdekken dat de vrouw onder de naam 'Mystery' lid was van een online dating service die oudere mannen koppelt aan jonge vrouwen. Vreemd is echter dat de enige date die ze via de service had, een rijke oude man, maanden terug is overleden. Pas nadat Alex en Milo haar ware identiteit hebben ontdekt, wordt via een onverwachte link veel meer duidelijk. De 26e detective van de Amerikaanse psycholoog (1949) en bestellerauteur over forensisch psycholoog Alex Delaware. Het spannende, boeiende verhaal met goede plot en veel nieuwe wendingen, heeft veel aandacht voor motieven van daders en de besluitvorming bij de politie en heeft een niet heel verrassend, we…Lees verder

Over Jonathan Kellerman

Jonathan Kellerman (New York, 9 augustus 1949) is een auteur van psychologische thrillers en van oorsprong klinisch psycholoog, gespecialiseerd in de behandeling van kinderen. Hij is getrouwd met Faye Kellerman en samen hebben ze vier kinderen. Faye is, net als Jonathan en oudste zoon Jesse Kellerman, een auteur van thrillerboeken.

Jonathan studeerde van 1966 tot 1971 aan de universiteit van Californië. Tijdens het laatste jaar van zijn studie maakte Kellerman samen met een vriend een komisch boek waarmee ze de Samuel Goldwyn Creative Writing Award wonnen. Na zijn studie promoveerde hij in 1974 in de psychologie aan de University of Southern California. Na zijn promotie specialiseerde hij zich in het behandelen van trauma's bij kinderen in het Kinderziekenhuis van Los Angeles.

Rond 1984 begon Jonathan fulltime boeken te schrijven. Met zijn debuutroman won hij de Edgar Allan Poe Awards en de Anthony Boucher Award. Hij werd bekend met een reeks boeken over kinder…Lees verder op Wikipedia