De schrijfster van 'Mary Poppins' reist af naar Los Angeles, waar ze Walt Disney twee weken de tijd geeft om haar te overtuigen dat hij de juiste persoon is om deze geliefde icoon naar het grote scherm over te brengen.
Titel
Saving Mr. Banks
Regisseur
John Lee Hancock
Componist
Thomas Newman 1955-
Acteur
Emma Thompson Tom Hanks
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
125 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418428105

Besprekingen

Speelfilm van John Lee Hancock (The blind side; The rookie) met Emma Thompson en Tom Hanks. P.L. Travers schreef haar eerste boek over kinderjuffrouw Mary Poppins in 1934. Walt Disney probeerde jarenlang tevergeefs de filmrechten te verkrijgen, tot zij in 1959, mede door geldgebrek, eindelijk toestemde. 'Saving Mr. Banks' speelt zich af in 1962 in Los Angeles, waar Travers twee weken onderhandelt met Disney, wiens films ze te sentimenteel vindt en bovendien heeft ze een hekel aan animatie. In flashbacks zien we Travers' jeugd in Australië en de rol van haar vader. Coen van Zwol (NRC 12-12'-13): '(...) De larmoyante Australische flashbacks detoneren met het fraaie, droogkomische duel tussen Walt Disney en P.L. Travers anno 1962, tevens cultuurclash tussen plastic Californië en geremd Engeland. (...) Maar Travers' psychische knoop wordt veel te parmantig ontrafeld, met hulp van Disneys padvindershandboek.' Eric Le Duc (Telegraaf 12-12-'13): '(...) In plaats van suikerzoete adoratie, ser…Lees verder

Over John Lee Hancock

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Steven Baker

John Lee Hancock jr. (Longview (Texas), 15 december 1956) is een Amerikaanse filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Biografie

John Lee Hancock werd in 1956 geboren in Longview (Texas) en groeide op in Texas City. Zijn vader, John Lee Hancock sr., speelde American football. Hij speelde voor het universiteitsteam van Baylor University en maakte nadien zelfs even deel uit van het NFL-team Chicago Cardinals. Ook zijn broers John en Kevin speelden football aan de universiteit. In de jaren 1980 speelde Kevin Hancock in de NFL voor de Indianapolis Colts.

Zelf volgde hij de studierichting Engels aan Baylor University. In 1979 behaalde hij zijn bachelordiploma en drie jaar later studeerde hij aan dezelfde universiteit af als jurist.

Carrière

Na zijn studies werkte Hancock vier jaar voor een advocatenbureau in Houston. Nadien besloot hij aan de slag …Lees verder op Wikipedia