Boek
Nederlands

De Franse Revolutie. II, Van Robespierre tot Napoleon

De Franse Revolutie. II, Van Robespierre tot Napoleon

In de reeks:
Geschiedenis van de Franse Revolutie vanaf het schrikbewind door Robespierre tot de staatsgreep van Napoleon in 1799.
Onderwerp
Franse Revolutie
Extra onderwerp
E-Boek
Titel
De Franse Revolutie. II, Van Robespierre tot Napoleon
Auteur
Johan Op de Beeck
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Horizon, 2022
491 p., [16] p. pl. : ill.
ISBN
9789464101102 (hardback)

Besprekingen

Een geschiedenisvertelling over de Franse Revolutie. Op de Beeck vervolgt het stormachtige verhaal van de Franse Revolutie: van het schrikbewind door Robespierre in 1793 tot de staatsgreep van Napoleon in 1799, van het nobele devies 'vrijheid, gelijkheid, broederschap' tot de bloeddorstige Terreur, van revolutionairen die naar de macht grepen maar vaak zelf onder de guillotine belandden. Verhalend en meeslepend geschreven. Voor lezers met verregaande interesse in het onderwerp. Met uiteenlopende illustraties, van portretten en schilderijen tot gravures en kaarten. Johan Op de Beeck (Duffel, 1957) is schrijver, journalist, hoofdredacteur en nieuwslezer. Hij schreef meerdere boeken. Het boek is het tweede deel uit het tweedelig werk: 'De Franse Revolutie'.

Over Johan Op de Beeck

Johan Op de Beeck (Duffel, 15 maart 1957) is een Belgische auteur en voormalig journalist en nieuwspresentator.

Levensloop

Hij is de zoon van Ward Op de Beeck, voormalig journalist voor de (toenmalige) BRT-nieuwsdienst. Op de Beeck studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. In 1980 begon hij zijn loopbaan als journalist bij de redactie van de BRT, waar hij presentator was van Het Journaal. Hij verliet de BRT in 1990, richtte zijn eigen mediabedrijf op en werd in 1993 de eerste hoofdredacteur van TV Limburg.

Vanaf 1996 leidde Op de Beeck de redactie van de internationale nieuwszender Euronews, gevestigd in Lyon. Hier nam hij ontslag om aan de slag te gaan bij het European Journalism Centre (EJC) te Maastricht. In 1999 startte hij mee Kanaal Z op en werd er in maart 2002 hoofdredacteur en directeur informatie. Van 2003 tot 2005 was Op de Beeck netmanager van Canvas en Ketnet bij de VRT. Ver…Lees verder op Wikipedia