Boek
Nederlands

De Gorgels en de laatste kans

Jochem Myjer (auteur), Rick De Haas (illustrator)
+1
De Gorgels en de laatste kans
×
De Gorgels en de laatste kans De Gorgels en de laatste kans
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Melle ziet een enorme zeearend. Op zijn rug zitten een Waakgorgel en een slapende Grensgorgel. Ze slaan alarm: de Brutelaars zijn al onderweg naar het Zuiden. Melle, Limoni en Katja moeten alles op alles zetten om de Gorgels te redden! Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Hoge Noorden
Titel
De Gorgels en de laatste kans
Auteur
Jochem Myjer
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
266 p. : ill.
ISBN
9789025884208 (hardback)

Besprekingen

Een avonturenboek uit de ‘De Gorgels*’-serie. Melle ziet een enorme zeearend. Op zijn rug zitten Waakgorgel Jukko en een slapende Grensgorgel uit het Hoge Noorden. Jukko slaat alarm: de Brutelaars zijn dit jaar extra vroeg onderweg naar het Zuiden. En de Paarsgestipte Groensnotbrutelaar brengt steeds meer Gorgels op een geheimzinnige manier in een diepe slaap. Wie moeten nu de Mensenkinderen beschermen? Natuurlijk heeft Melle een Plan. Melle, Limoni en Katja en een team van de beste Gorgels zetten alles op alles om de Gorgels te redden! Meeslepend, lichtvoetig en met veel gevoel voor taal geschreven. Met vriendelijke gekleurde illustraties. Jochem Myjer (Leiden, 1977) is (onder andere) schrijver, komiek, musicus en presentator. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Jochem Myjer

CC BY 4.0 - Foto van/door DWDD

Bernard Edward Jochem Mijjer (Leiden, 22 april 1977), algemeen bekend als Jochem Myjer, is een Nederlands komiek, cabaretier, musicus, presentator, imitator, kinderboekenschrijver en acteur.

Biografie

Jeugd en opleiding

Myjer groeide op in Zutphen, waar hij lager onderwijs volgde op basisschool Het Kelderslag en middelbaar onderwijs op het Baudartius College. Hij verhuisde halverwege de jaren negentig weer naar zijn geboorteplaats Leiden, waar hij het Stedelijk Gymnasium bezocht. Na zijn eindexamen ging hij biologie studeren in Groningen. Zijn studie gaf hij na twee jaar op om fulltime cabaretier te worden.

Theater

Myjer komt over als een energieke cabaretier. In zijn show Adéhadé zet hij zichzelf neer als volwassene met ADHD, wat hij ook in werkelijkheid heeft. Myjer is erg muzikaal en begeleidt zichzelf vaak op piano, maar oo…Lees verder op Wikipedia