Boek
Nederlands

Zes seconden te laat

Ook verschenen als Nemesis

Jo Nesbø (auteur)
+1
Zes seconden te laat
×
Zes seconden te laat Zes seconden te laat

Zes seconden te laat

Ook verschenen als Nemesis

Genre:
Een Noorse politie-inspecteur probeert niet alleen enkele moorden op te lossen, maar ook zichzelf daarbij vrij te pleiten.
Titel
Zes seconden te laat
Ook verschenen als
Nemesis
Auteur
Jo Nesbø
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Sorgenfri
Uitgever
Utrecht: Signature, 2005
329 p.
ISBN
90-5672-055-4

Besprekingen

Inspecteur Harry Hole van de Oslose afdeling Geweldsdelicten is druk bezig om de moord op de bankbediende Stine Grette te onderzoeken als ineens zijn geliefde, Anna Bethsen, de dood vindt op een avond waarop hij haar flat in niet-nuchtere toestand heeft verlaten, wat hem verdacht maakt. Vanaf dat moment moet Harry zich naar twee kanten verdedigen: tegenover anonieme dreigbrieven en -mails, en tegenover rivaliserende collega's, die deze kans aangrijpen om zijn succesvolle carrière te breken. Een verhaal waarin het onderzoek zich richt op verschillende geweldsdelicten, die door elkaar heen lopen en uit elkaar voortvloeien. De beschrijving hiervan zorgt voor een niet aflatende spanning. Boeiende onderzoeksmethoden worden gebruikt, o.a van Aune, een specialist in cognitieve psychologie en taalkunde. Ook speelt de wereld van de Roma een belangrijke rol. De sfeertekening is zodanig dat je zo met vakantie naar Oslo zou willen. Kleine druk.

Over Jo Nesbø

Jo Nesbø (Oslo, 29 maart 1960) is een Noors popmuzikant bij de in eigen land zeer bekende band Di Derre, en schrijver van misdaadverhalen en kinderboeken. Het hoofdpersonage van zijn verhalen is de aan drank verslaafde detective Harry Hole.

Nesbø heeft economie gestudeerd aan de Norges Handelshøyskole in Bergen. In zijn jeugd speelde hij samen met zijn jongere broer Knut, betaald voetbal voor Molde FK. Problemen met zijn kruisbanden in beide knieën maakte een voortijdig einde aan een profcarrière.

Nesbø ontving de Rivertonprisen, een jaarlijkse prijs voor de beste literaire thriller in Noorwegen en de Glazen Sleutel, een jaarlijkse prijs voor de beste literaire thriller in Scandinavië voor zijn boek Vleermuisman.

Bibliografie

De Nederlandse vertalingen zijn van Annelies de Vroom.

Harry Hole-reeks:

  1. Flaggermusmannen (1997); "De vleermuisman" (1997) en (2011)
  2. Kakerlakken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties