Boek
Nederlands

Kiekeboek

Jet Boeke (auteur)
+1
Kiekeboek
×
Kiekeboek Kiekeboek
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
De oranje kater Dikkie Dik ziet buiten allerlei dieren, zoals een konijn in een hol en een kikker op een waterlelieblad. Klein, vierkant, stoffen prentenboek met eenvoudige, zwartomlijnde illustraties in felle kleuren, en met knisperende flappen. Vanaf ca. 9 maanden.
Onderwerp
Verstoppertje
Titel
Kiekeboek
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, 2015
[8] p. : ill.
ISBN
9789025737610

Besprekingen

De oranje kater Dikkie Dik (bekend van Sesamstraat) ziet buiten allerlei dieren: een konijn in een hol, kuikentjes onder de vleugels van een kip, vissen onder de waterlelie waarop de kikker zit, een vlinder en spinnetjes. Ook binnen zijn er dieren, maar dat heeft Dikkie Dik niet in de gaten. Klein, vierkant, stoffen prentenboek met opgevulde bladzijden van katoen en knisperende flappen. De eenvoudige, zwartomlijnde illustraties zijn kleurrijk en herkenbaar. Ze beslaan de hele pagina. Met de stoffen flappen wordt op een leuke manier gebruikgemaakt van het spelletje 'Kiekeboe'. Dat begint al op het voorplat waarop Dikkie Dik zijn pootjes voor zijn ogen houdt. De stoffen bladzijden met felle kleuren, de flapjes en de knisperende geluiden maken het boekje aantrekkelijk voor baby's vanaf ca. 9 maanden.

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia