Boek
Nederlands

Het tweede dvd-boek van Dikkie Dik : idee, ill. en stem Jet Boeke ; tekst Arthur van Norden

Jet Boeke (illustrator), Arthur Van Norden (auteur)
+1
Het tweede dvd-boek van Dikkie Dik : idee, ill. en stem Jet Boeke ; tekst Arthur van Norden
×
Het tweede dvd-boek van Dikkie Dik : idee, ill. en stem Jet Boeke ; tekst Arthur van Norden Het tweede dvd-boek van Dikkie Dik : idee, ill. en stem Jet Boeke ; tekst Arthur van Norden

Het tweede dvd-boek van Dikkie Dik : idee, ill. en stem Jet Boeke ; tekst Arthur van Norden

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Dikkie Dik, de vrolijke oranje kater, beleeft acht verschillende avonturen met zijn vriendjes. Prentenboek met omkaderde, eenvoudige kleurenillustraties. Met dvd met animaties van de verhalen, drie raadspelletjes en een telspelletje. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Katten, Raadsels
Titel
Het tweede dvd-boek van Dikkie Dik : idee, ill. en stem Jet Boeke ; tekst Arthur van Norden
Illustrator
Jet Boeke
Auteur
Arthur Van Norden
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, 2009
[18] p. : ill. + dvd
ISBN
9789025744908

Besprekingen

Het tweede dvd-boek van Dikkie Dik brengt acht verhaaltjes over Dikkie Dik, de door peuters geliefde poes van Jet Boeke. Boeke leest de verhaaltjes zelf voor op deze dvd. Ze doet dat expressief en met een rustig, voldoende traag spreekritme, zodat jonge kleuters het verhaaltje vlot kunnen meevolgen.
In het boek telt elke pagina drie kleine, stripvormige prenten met daarnaast een blokje tekst. In 'Korenveld' gaat Dikkie Dik op jacht naar een muisje. In 'Onweer' wordt hij wakker van donder en bliksem. In 'De waslijn' raakt de avontuurlijke Dikkie Dik verstrikt in een waslijn. Wat er gebeurt als Dikkie Dik een vogeltje in een kooi wil pakken, vernemen de kleuters in 'Het vogeltje'. Dikkie Dik raakt in nesten door een eekhoorntje te achtervolgen in 'De eekhoorn'. Dat spelen met het pepervaatje niet zo een goed idee is, ontdekt Dikkie Dik in 'Peper'. In 'Logeren' gaat Dikkie Dik logeren bij zijn vriendje. En ten slotte ondervindt Dikkie Dik in 'Schoorsteen' aan den lijve dat scho…Lees verder
Dikkie Dik, de vrolijke oranje kater uit Sesamstraat, beleeft leuke avonturen die behalve in dit prentenboek ook geanimeerd te zien zijn op de bijbehorende dvd. Het boek bevat de vertrouwde Dikkie Dik-vertellingen: acht verhaaltjes – in een soort stripvorm, zes plaatjes per verhaal met daarnaast de voorleestekst -, gedrukt op gewoon papier en gebonden in een stevig omslag. Op de dvd staan alle verhaaltjes bewerkt tot tekenfilmpjes. Bovendien bevat de dvd drie raadspelletjes en een telspelletje. De auteur leest de verhaaltjes zelf voor; dit doet zij met een prettige voorleesstem, op het juiste moment de klemtonen leggend, helder en zuiver. Het Dikkie Dik-lied wordt gezongen door Vera de Bree. Veel kijk-, luister- en voorleesplezier voor (en met) jonge kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties