Boek
Nederlands

Dikkie dik meeleesboek

Jet Boeke (illustrator)
+1
Dikkie dik meeleesboek
×
Dikkie dik meeleesboek Dikkie dik meeleesboek

Dikkie dik meeleesboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Dikkie Dik bewondert de maan, schrikt van een grote hond, ziet een eendenkuiken uit het ei komen en zoekt een paraplu. Vierkant prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en meeleesverhalen, waarbij pictogrammen bepaalde woorden vervangen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Dikkie dik meeleesboek
Illustrator
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789025754426 (hardback)

Besprekingen

Vierkant meeleesprentenboek met poes Dikkie Dik in de hoofdrol. Er zijn vier hoofdstukjes met meeleesverhalen van vier pagina’s, met als thema 's nachts naar de sterren en de maan kijken, bang zijn voor de grote hond, eendjes in het water en regenweer. De meeleesverhalen zijn uitgekiend opgebouwd: steeds links of rechts een paginagrote kleurenillustratie en op de bladzijde ertegenover bovenaan een legenda van pictogrammen met woordkaartjes eronder. In de tekst worden die pictogrammen vervolgens in plaats van het woord opgenomen. Jonge kinderen kunnen nu echt ‘kijklezen’, samen met juf, opa of oma of iemand uit het gezin. Tussen de verhaaltjes staat een tweetal speelse ‘leesplattegronden’, over buiten spelen en naar zee gaan, met gestroomlijnde kijk-lees weggetjes met pijlen. Hierbij wordt een beroep gedaan op het vermogen van de jongste lezers om te kiezen en te begrijpen, bv. of Dikkie Dik de hoge boom leuk of eng vindt. Een heerlijk boek met veel gebruiksmogelijkheden, om vaak ter h…Lees verder

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia